Min fantastiska pappa Michael, 80 år idag

Kan knappt fatta att min pappa är 80 år. Det låter ju asgammalt, men min pappa är långt ifrån ”gammal”. Tvärtom! Han har alltid både sett väldigt ung ut och viktigast; han håller sig vid hyfsat god fysik. Promenerar varje dag tex, är aktiv och rör på sig. Festa är han oxå bra på, haha. Sin egen överraskningsfest förra helgen firade han big time.

Min pappa är världens bästa pappa, men oxå make, morfar/farfar, svärfar, bror, thios och vän.
Snäll, rättvis, klok och filotimos. Det ordet finns bara på grekiska. Han är en alldeles fantastisk person som aldrig skulle tveka att hjälpa någon som behöver det.
Min pappa är dessutom min största förebild när det gäller entreprenörskap och att driva eget.

Vi överraskade alltså pappa med en fest. Våra föräldrar trodde att dom skulle fira sitt barnbarn Matildas födelsedag, när dom intet ont anandes åkte hem till min bror i lördags, haha. Där stod vi, familjen men oxå deras vänner och bara ”surprise!!”. Farsan blev verkligen överraskad <3

Avslutningsvis, min dotter skrev nedan inlägg på sin Instagram, och det sammanfattar pretty much min pappa <3

(fast det där med timmarna på kafenio… det har mormor begränsat, hahahah! Just kidding, han hinner inte spendera lika mycket tid där för han är fullt upptagen med att hämta och lämna de små barnbarnen från skolan och träningar.. <3 )

Som jag älskar dig, min fantastiska pappa.
Som vi ALLA älskar dig, alla vi som har turen att ha dig i våra liv.
Stort grattis på 80-årsdagen idag!

Det här med förtal

Jag har läst på lite om lagen om förtal.
Det står att om ”Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.” 
Man tar alltså inte hänsyn till om det som sägs är sant eller inte. Som man tex gör i Tyskland. Där är det sanningshalten i det som sägs som avgör om det är förtal eller inte.

”En uppgift kan dock anses försvarlig att lämna, om den har högt allmänintresse”.  Se, det är intressant.
Jag anser att det är skyhögt allmänintresse om en person är, låt oss säga, en parasit och bedragare av stora mått. En sådan person måste outas för omvärlden.
Jag är beställare. Jag köper in tjänster. Jag känner många beställare och inköpare och jag vet att jag definitivt hade velat veta om det finns en bedragare som jag borde akta mig för. Precis som alla andra beställare jag känner som oxå hade velat veta. Därav att personen måste outas. Man vill ju inte att den personen ska få härja fritt.
Hur kan det vara förtal att varna andra för att beblanda sig med bedragare? Det är ju inga lögner man sprider. Det är ju sanningen.
Vi som är seriösa, vi måste kunna prata och varna varandra. Annars kan ju dessa bedragare härja hur länge som helst. Och lura hur många som helst.

Om någon hade varnat oss för vår lilla parasit, hon som är skyldig oss 20.000kr, så hade vi förmodligen inte varit där vi är idag, nämligen i tingsrätten (för att hon hade fräckheten/dumheten att överklaga kronofogdens beslut. Såklart hon gjorde, hon är ju redan nedsvärtat och prickad hos fogden, varför skulle hon bry sig. Hon har inte tillfört samhället särskilt mycket under sina 26-27 år, varför skulle hon börja bry sig nu?).
Vi hade förvisso oxå kunnat göra vår hemläxa och ringa kronofogden för att kolla upp henne.. det gjorde vi inte.. lesson learned.
På tal om vår parasit och kronofogden: När vi kontaktade kronfogden i maj 2019 var hennes skuld på  111.000, fördelat på 12 fordringsägare.
Nu, några månader senare är hennes skuld uppe i, håll i er, 315.412kr fördelat på 14 fordringsägare, där vi är en av dessa 14.
Och vet ni vad mer? Ni håller i er va? Dessa 315.412 är alltså fastställda skulder som kronofogden beslutat att hon ska betala tillbaka – utöver dessa fastställda skulder väntar ytterligare 31 – TRETTIOEN!!! – ansökningar om betalningsförelägganden.

Trettioen.

31.

Alltså trettioen ansökningar om betalningsförelägganden.

Låt det sjunka in. 31.

Ni fattar va? På tal om att bidra till samhället.

Ska man verkligen inte outa en sådan person? Varna andra? Klart man ska! Klart som fan att man ska!
Som tur är ska det jävligt mycket till för att någon ska dömas för förtal. Eller ja, tur och tur – ibland är det såklart inte bra, men när det gäller sådana här rötägg som vår lilla parasit, då borde folk tacka den som outar och varnar.
Och på tal om att dömas för förtal: den här parasiten har dessutom ljugit i sin överklagan där hon påstår att det finns ett förtalsärende på min dotter. Hon namnger (!) vice chefsåklagaren som hon påstår har ärendet på min dotter. Det var mycket enkelt att ringa den här vice chefsåklagaren – som inte hade en aning om vem min dotter var, och naturligtvis fanns det inget ärende på henne.
Hur korkad får man vara??? Det är ju sånt som man kan kolla upp på nolltid!
Och så en massa andra saker i hennes överklagan som är så absurda att det faktiskt direkt är löjligt. Hon säger emot sig själv hela tiden. Hänvisar till avtal som hon några rader längre ner i sin överklagan påstår ”inte stämmer” (!?). Listan kan göras lång. Men jag orkar inte dra det här.

… och nu låtsas hon plugga på juristprogrammet i Lund. Eller rättare sagt, hon har ju inte skrivit det rakt ut, inte så att jag har kunnat läsa det någonstans, hon bara eftersöker kurslitteratur till termin 1 på juristprogrammet. Det behöver ju inte innebära att hon påstår att hon pluggar där. Men om jag känner henne rätt, så låtsas hon nog gärna att hon pluggar juridik. Hon är dock inte inskriven på juristprogrammet i Lund – eller på något annat universitet i Sverige. Jag har kollat upp det naturligtvis. Hon har för övrigt noll akademiska poäng. Hon har inte ens en fullständig gymnasieexamen. Och nej, jag lägger ingen värdering i det. Men det gör det fullständigt omöjligt för henne att komma in på juristprogrammet. Eller något annat program.

Ja, herregud, vad ska man säga. Jag ser mycket fram emot att möta henne i rätten. Det ska bli så roligt att höra hennes (jävligt korkade) förklaringar på varför hon inte är skyldig min dotter dessa 20.000 kronorna – som hon flera gånger  i mail medger att hon ska betala tillbaka. Och som hon signerat ett avtal på, att man ska få tillbaka investerat kapital om aktiebolaget inte bildas.
Hon tror förmodligen att hon kan lura tingsrätten oxå. Tror dock inte att dom är lobotomerade och köper hennes bullshit.
Som sagt, det ska bli intressant! Och jag lovar att uppdatera med målnummer när det är klart.

Tata folket. Kom ihåg att alltid göra rätt för er!

In love with Athens

Helgen tillbringades i Aten. Jag är officiellt numera förälskad i den grekiska huvudstaden. Wow alltså. Detta var min tredje gång som jag besökte Aten, sist var jag där under OS 2004 och dessförinnan var jag där 1992, tror jag.
Denna gången, tredje gången gillt, besökte jag bl a Akropolis. Det var magiskt. Överväldigande.

På vägen upp stannade vi till på en annan klippa, där man oxå hade hela staden under sig.
Breathtaking.


… och man var tvungen att vara försiktig!
Köpte en guldkrans att ha i håret <3

Vi gick in i kyrkor…

Ovan skylt fick mig att lite osökt tänka på den busschauffören i Malmö som inte lät en ung tjej gå på bussen eftersom hon ansågs för lättklädd..

Vi besökte såklart Syntagma och såg ”tsoliades” som vaktar ”The Unknown Solider”s grav.

(En tsolias är oxå en soldat).

Vi åkte till Sounio och Poseidons tempel tillsammans med min kusin Makis och hans familj.
(som oxå hämtade och lämnade oss på flygplasten <3).

… oxå helt magiskt.

Vi strosade runt på fina gator och åt på goda ställen.


Varför det blev Aten just denna helgen? Min systerdotter som brottas, Anna, skulle tävla för det grekiska landslaget för sista gången (eftersom hon snart fyller 15 år och då måste välja vilket land hon i fortsättningen ska brottas för – det blir Sverige). Tävlingen, Balkan Championship, skulle egentligen take place i just Aten. Men för en-två månader sedan flyttade man tävlingen till Bulgarien (!). Jag bokade resan för mina döttrar och mig redan innan sommaren. Och det var bra att det blev av nu – vädret var perfekt och jag har faktiskt lovat mina döttrar detta sedan dom var 8 år..

Vilken placering Anna hamnade på i mästerskapen? Tredje!
Hon vann – inte bara en gång, utan två!, över den regerande grekiska mästarinnan, som alltså Anna förlorade mot i finalen i våras under de Grekiska Mästerskapen. Inte för att Anna var sämre, men för att Anna slarvade bort segern… Då! – men inte denna gången – eller rättare sagt dessa gångerna; Anna vann som sagt två gånger över henne i Balkan-mästerskapen. Så fick jag det sagt, haha.
(och nej, den grekiska flickan är inte dålig, absolut inte. Men hon är inte bättre Anna om vi ska vara ärliga. Det är oxå därför Anna blev uttagen till grekiska landslaget, fastän hon ”bara” kom tvåa, för att hon var/är bättre än ettan och egentligen borde stå som segrare).

Nåväl. Back to business nu efter en underbar långhelg i Aten.
Tata folket, ta hand om er och kom ihåg att le 🙂

Modell för en dag 🤩

.. och shit så kul det var!
Ägaren och VDn på Southgate Casting & Production, www.southgate.se frågade om jag ville göra ett jobb för dom, jag skulle spela en business woman, och svaret var inte svårt – klart jag ville! Såklart under förutsättningen att Southgates kund (ARJO) oxå ville ha mig. Det ville dom! Så kul!

Så kul det var! Visst, en del väntande men gänget jag jobbade med var så roliga 🙂 både killarna från Holland som jag fotades med – riktiga tekniker från just ARJO – men oxå fotografen Freddy och ADn Anna från Navigator.

Det här vill jag definitivt göra om – men ikväll, ikväll är det filmpremiär med Maria Lindberg i Hamburg! Maria har varit med i en film som heter Gipsy Queen, och hon har även koreograferat boxningsmatcherna. Hur coolt är inte det! 🤩

Tata alla vanliga dödliga, nu går jag tillbaka till mitt superglamourösa liv 😂😂😂

Shit vad mycket det är nu!

.. men oj vad jag gillar det! Älskar det tillochmed.
Vet att jag har sagt det förut men det tål att upprepas: jag har världens bästa jobb. Utan tvekan.
So what att jag jobbar många timmar om dygnet, jag har ju förmånen att få betalt för att göra det jag älskar. Jag ser det verkligen inte som en uppoffring.
Just nu är jag inne i en hyfsat intensiv period, jag har flera ganska tunga rekryteringsuppdrag som ska tillsättas – tunga men oxå jäkligt roliga! Parallellt med det tillsatte jag ett uthyrningsuppdrag som jag oxå gläds mycket åt – jag vill ha fler uthyrningsuppdrag.

Och när jag behöver fokusera på annat är jag tacksam för mina väninnor, bla Neno, som var här på brunch hos mig i söndags… (kvällen innan var jag bortbjuden på middag)..


Jag är tacksam att jag kan shoppa det jag vill, även om mina skor inte föll alla smaken haha.

Fast mest tacksam är jag över mina älskade löprundor.

Älskar att min kropp orkar, att min kropp bär mig och att jag är skadefri.

.. och så älskar jag att jag kan kolla på serier när jag vill, och det ska jag göra nu.
Tata folket, lev livet varje dag <3

Kalmar, baby

Eller Kaaaaaalmmmaaaa som dom själva säger, hahaha 🙂
Jag var på ett event med Svenska Handelskammaren, man promotade bla #100listan som ju jag är med på. Fick även säga några väl valda ord om listan, och vad den betyder för mig. Kul!
Här med Handelskammarens affärschef Ulrika.

Jag kom till Kalmar kvällen innan eventet, det skulle nämligen börja kl 8 på morgonen och jag ville helst inte köra hemifrån Malmö mitt i natten. Det är trots allt tre timmars bilväg dit (även om min gamla fling och numera mycket goda vän Per som är från Kalmar men numera bosatt i Malmö, påstår att han kan köra dit på 2,5 timme..hehe).

Jag fikade iallafall först med god vän på Espresso House och sedan blev det några glas vin på populära Krögers med ovan nämnda Ulrika.

Lite shopping hann jag med, en skjorta, en kjol och lite annat smått och gott.

Ovan saker köpte jag från Sakligheter på Storgatan 21. Fantastiskt trevlig personal och riktigt fina saker att köpa. Rekommenderar verkligen. Ser fram emot att äta upp lakritsfiskarna! Och slå in paket med leopardmönster, hahahah!

… men jag ångrar djupt att jag inte köpte nedan tröja (inte från Sakligheter utan från Aima Mode vid Larmtorget).. ska be min väninna köpa den åt mig, hon ska komma till Malmö om en månad.
Dvs, om inte jag hinner åka tillbaka till Kalmar först. Kan bli en del Kalmar för mig framöver.

Vi får se…

Jag bodde iallafall på Calmar Stadshotell som ligger på Stortorget, jag har bott där tidigare, och jag fick ett så mysigt rum. Snedtak, myshörna med två fåtöljer och även en liten terass utanför (!). Mysigt som sagt, men inget jag använde. Varken fåtöljerna, terassen eller TVn.
Jag stupade rakt i säng när jag kom hem från Krögers.

Kalmar är en fantastiskt vacker stad som jag verkligen trivs i. Man borde åka dit oftare. Och det kanske jag får anledning att göra snart.. varje vecka, tillochmed… återstår att se. Hehe.

Until then, behave gott folk och kom ihåg att skratta varje dag <3

Helgen borde vara till för återhämtning

… denna var dock ingen återhämtningshelg för mig.
Middag hemma hos mig på fredag kväll, jag gjorde fläskfile med potatisgratäng och sallad. Blev faktiskt riktigt gott, om jag får säga det själv.

.. och till efterrätt min berömda rabarberpaj. Vaddå, den är faktiskt berömd numera, hahaha!

Jag har stått på loppis (ja, loppis!). Det var faktiskt riktigt kul. Det som var roligast av allt var att jag sålde för 2005kr! Och att jag blev av med en massa kläder och skor som jag inte längre använder.

Men shit vad folk prutar! 40kr för en byxa och då vill dom ändå ha ännu lägre pris – fastän prislappen sitter kvar och man ser att byxan kostat typ 800 spänn! Jag är förstaägare till alla mina kläder, och vägrar slumpa bort dom. Jag ger hellre bort det till behövande än säljer för en tia. Vilket jag faktiskt oxå gjort och gör.
Iallfall.
Aliki fyllde år i helgen, vår lilla minsting och det var kalas för henne på lördag.

… och så lite välförtjänt vila och återhämtning på söndag – efter att jag sprang 10km samt rensade rejält i trädgården.

.. och så gick jag på bio med min dotter på kvällen. Angel has fallen med Gerard Butler. Jag har ju en liten thing for him, hahaha

Life is good och jag klagar inte. Det gör jag aldrig. det vet ni 🙂

Nu är det ny vecka och jag har fullt upp. Lovely!

Hej skattebetalare!

Den här personen som är skyldig oss pengar har överklagat kronofogdens utslag, eller ”begärt återvinning” som det så fint heter, så vårt ärende är nu överlämnat till Malmö Tingsrätt.

Jag skrev tidigare i veckan på min Facebook att jag faktiskt börjat tycka riktigt synd om henne, men ju mer jag funderar… nä, faktiskt inte. Hennes skuld var från början på 111.000, när vi kontaktade kronofogden i maj 2019. Nu, tre månader senare är den på över 310.000!!! 200.000kr mer!! Är det inte sjukt?! Hon gör ingenting för att ändra riktningen hon försatt sig i. Mer än att förvärra den.
Och nu ska även vårt case upp i rätten, hur mycket mer kommer hennes skuld öka med då? En rättegång kostar. Jurister kostar. Men det skiter väl hon i. Hon ska inte betala det.
För övrigt är löjligt att vårt case ens tas upp i rätten. Case som är självklara borde inte kunna överklagas. Eller återvinnas som det ju heter. Det finns som sagt både avtal och framförallt medgivande från henne. Nedan kan man se hennes medgivande igen:
(tingsrätten har naturligtvis fått mailkonversationerna med hennes mailadress fullt synlig)


Bruden har ingen som helst respekt för andras pengar. Hon skiter högaktningsfullt i att någon annan får betala för kalaset hon ställer till med. Är dock inte förvånad… hon är ju kommunist och då ska ju helst andra betala. Nej, jag drar inte alla kommunister över en kam, men just det här är verkligen sååå applicerbart på henne. Hon tigger för fan pengar för sin hyra och ”psykiska ohälsa” (även om hon efteråt försökte få det till att hon skulle hjälpa någon annan).
Hon kräver hjälp från alla andra men själv hjälper hon ingen.
Att hon inte skäms. Hur ser hon sig själv i spegeln? Nej, det finns verkligen ingen som helst skam i den kroppen.

… och hur kommer det att gå för henne senare i livet? Tänker hon någonsin på det? Ser hon sig själv som en person med ett ”normalt” liv och stabil inkomst?
Hon skuldsätter ju sig för resten av livet. Vår skuld får hon ta med sig in i graven. Finns inte en chans på kartan att vi släpper henne.
Min dotter sa häromdagen ”Mamma, tänk om hon hade bett oss om hjälp istället för att act like an entitled idiot… visst hade vi hjälpt henne?
Klart vi hade. Såklart att vi hade hjälpt henne om hon bett om det. För att vi har hjärtat på rätta stället. Men nu? Knappast.
Kom ihåg folket, har du gjort fel? Äg det. Då kanske du får ett helt annat bemötande.

Trevlig söndag <3

Från 31 grader till åska och ösregn

”Sverige är det enda landet på jorden där du kan uppleva de fyra årstiderna på en och samma dag”, hörde jag att någon sa en gång i tiden. Det var ganska roligt då, minns att jag hörde detta det året som det faktiskt snöade i maj (!). Det är sant.
Vi har i flera dagar haft mellan 25 och 32 grader – bara det är ganska ofattbart när det är i slutet på augusti. I Sverige.

Igår var det väldigt varmt. Jag fick vänta till typ efter kl 20 för att ta en löprunda (det var ändå varmt). Brukar annars inte behöva tajma löpningen efter vädret i Sverige.Sent på kvällen öppnade himlen sig och regnet bara öste ner. Inte så länge, tack o lov (jag är livrädd för översvämning som jag ju haft en gång..)
Just nu, kl är ca 17, och det är 28 grader.. men imorgon ska det regna.

Skitsamma, alla årstiderna or not, jag älskar det här landet iallafall 🙂

Bröllop, check

… nä, inte mitt har vi sagt, haha! Paolas och Christians bröllop. Och vilket bröllop det blev! Som en dröm <3
Min lördag började med en löprunda innan jag åkte till min frissa för att fixa håret och sen vidare hem till Paola för att bl a bli sminkad och självklart göra bruden redo.

Hon som sminkade oss är från Malmö och heter Laura något.. grym var hon iallafall.

Kyrkan i Asmundtorp


Fem minuter innan vigseln <3


Citadellet i Landskrona

Otroligt vackert och mycket kärleksfullt bröllop från början till slut. Jag är så glad att jag fick frågan om att vara tärna tillsammans med Paolas döttrar Emelie & Julia. Det var även fantastiskt kul att träffa Paolas pappa Mario som jag inte har träffat sedan vi var små barn.

Önskar brudparet allt gott och må ni leva lyckliga i resten av era liv <3

Translator

Arkiv