Året har ju ändå börjat bra, said no (normal) American ever

Hur i helvete lyckades dessa idioterna ta sig in i Kapitolium? Ofattbart. På riktigt, ofattbart. Den enda förklaringen jag kan komma på är att dom blev insläppta och tillåtna att gå in. Kanske gjordes det lite motstånd från vakternas sida, för show-off, men annars var det väl bara röda mattan som fattades.
Hoppas innerligt att den orangea pajasen avsätts i förtid. Han har ju ändå 12-13 dagar kvar.
Jag läste någonstans att regeringen såg över möjligheten att kasta ut honom redan nu. Vem vet vad han annars kan hitta på för skit. Och sedan när han väl åkt ut, ska han omedelbart åtalas för bla uppvigling. Hoppas!

Hursomhelst, att jag springer vet ni (kvällens runda 7km)..

.. men att jag spelar squash visste ni inte!

Eller ja, att jag spelaR squash kanske är lite att ta i… jag spelade en gång. Och träningsvärken i rumpan efteråt var inte nådig. Haha. Men kul var det!
Men vi har bestämt oss för att köra någon form av träning tillsammans, iaf en gång i veckan.
Nästa gång blir det padel och det har jag faktiskt spelat flera gånger redan.

På tal om spel. Facebooks spel kan vara roliga. Jag är tydligen en bebismaskin baserat på min profilbild. Jag – som har två barn. Som jag fick samtidigt.
Hade jag inte fått tvillingar hade jag bara haft ett barn. Så, nej, bebismaskin är väl inte helt rätt gissning.

Boss Lady däremot, den kom upp när jag provade andra gången och den gissningen passar mig mycket bättre, hehe.

Och så har vår stackars gran åkt ut. Eller rättare sagt, poor excuse for a gran är kanske mer rättvist att benämna den som.

Nästa jul ska jag komma ihåg att snitta granen innan den sätts i foten. Då kanske den inte dör så jäkla snabbt.

Mest stolt över denna veckan?
Handelskammarens inlägg om kvinnorna på 100-listan, som jag har varit med i över ett år, och den här gången var det min tur att lyftas fram.


Tacksam, glad och stolt över det <3

Nu är det helg och vi försöker lägga bakom oss vad som faktiskt hände i USA.
Tata folket, trevlig helg!

Snart slut på 2020…

… och det är fan inte en dag för tidigt!
Vad 2020 skulle innebära såg varken jag (eller resten av världen!) komma, jag hade inte den blekaste om vad som väntade när jag summerade mitt 2019 för ganska exakt ett år sedan. Jag trodde att även detta året skulle vara alldeles fantastiskt, som alla mina år är.
En av sakerna som stack ut förra året var alla resor jag gjorde, typ 10-12 resor på hela året – att jämföra med en (1!) enda resa under 2020 som gick till Spanien i februari-mars, innan jag och mitt resesällskap (som är läkare) fattade allvaret med pandemin. Vi blev varse om allvaret kort därefter, däremot..
Nej bilresan över dagen till Bordershop i Tyskland i somras räknas inte in..

Fastän det faktiskt har varit ett riktigt skitår rent ut sagt, så vill jag ändå inte avfärda det som helt meningslöst. Mina jobbuppdrag gick förvisso delvis åt skogen men å andra sidan fick jag möjligheten att studera igen – och det var faktiskt riktigt roligt. Så roligt att jag även kommer plugga nästa termin.
Sen är jag såklart överlycklig över att ingen i familjen blivit sjuk. Framförallt mina fantastiska föräldrar (nedan med julklappen från oss <3)

Nedan mössa var en av julklapparna från mina bedårande döttrar till mig – älskar den, som ni alldeles säkert förstår <3

Att jag har sprungit var- och varannan dag kommer definitivt inte som någon överraskning eller hur. You now the drill by now, #runningismytherapy

Med detta sagt: det kommer gå över, men måtte vi aldrig få ett sånt skitår igen.


.. idiotin lär väl inte försvinna, finns nog inget vaccin mot faktaförnekande foliehattar än, men covid-19 kommer vi säkert få bukt med nu när vaccinet äntligen är här!

Tata alla fina människor, hoppas ni får ett fint slut på ett annorlunda år <3

Julkänsla. Fast med lite dålig eftersmak

Nu är det jul även i vårt hus, och har varit ett tag.
Granen är på plats, men som vanligt lyckas jag aldrig få den att överleva tillräckligt länge.. Men! Jag har äntligen fått lära mig att man tydligen måste snitta granen innan man sätter den i foten så att den kan dricka..  Jag försökte banka några hål i granen med en skruvmejsel men det gick väl sådär. Jag trodde att jag fick granen att dricka, men.. tydligen inte. Nåväl, vi satsar på nästa jul 🙂

Hursom, denna julen blir inte som de andra. Vi kommer med största sannolikhet inte fira med mina älskade föräldrar. Vi är helt enkelt för rädda. Jag vill att dom ska vara med när min ena dotter tar examen (sin andra) i januari. Eller när mina döttrar fyller 25 år i mars. Jag vill fira påsk med dom. Och förhoppningsvis åka till Grekland till sommaren… Trist men förmodligen ett måste.

Jag har sprungit nästan varje dag, känns så skönt.

.. och flera kvällar i rad har vi beställt mat utifrån för att stötta restaurangerna.

Det minsta vi kan göra nu när de nya restriktionerna slår så hårt mot den branschen.

Vem kunde ana att 2020 skulle så totalt förändra våra liv… inte jag iallafall. Måtte 2021 bli bättre. Det måste bli bättre – vi får ju vaccinet nu.
På tal om vaccin; såg Vaccinkrigarna på SVT Play…  herregud, om jag någonsin blir så hjärntvättad, snälla-snälla, slå mig hårt tills jag vaknar upp! Jösses.

Eftersom jag förmodligen inte kommer göra fler inlägg innan jul, så passar jag på att önska alla fina följare en underbar sådan <3

Soft Tuesdays, mina vänner

… fastän det är torsdag idag. Soft torsdag, haha.
Här, på Youtube, kan man se hela programmet som jag skrev om förra veckan och som jag alltså var med i i förrgår. Jag kommer in efter första låten, ca 3,20 minuter in i klippet.
Intervjun var det Sandra Marielle Hansson-Cehic som höll i.Sångerskan Zlata Wolim var oxå med i programmet. Pernilla Andersson Dregen med.

Mycket kul att få frågan om att vara med. Det blev spontant och trevligt.
Kanske blir det fler gånger. Återstår att se.

Nu ut och springa!

Veckan har börjat riktigt bra!

.. jag är i fas med både studierna och jobbet, det känns bra 🙂
Livet går sin gilla gång och även om jag ännu inte ser det berömda ljuset i tunneln rent affärsmässigt, så har jag ändå förhoppningen att det snart vänder.
Jag är inte lika uppbokad jobbmässigt som tidigare, långt ifrån, men helt sysslolös är jag inte, jag har ändå lite att göra, tack o lov. Sen har jag även studierna, Jiken är tentad och klar (och godkänd, puh!) kvar har jag affärsjuridiken, som jag tentar av i mitten på januari.
Det är verkligen så intressant med juridiken! Jag läser ju frivilligt och jag tycker det är kul och lärorikt. Tänker faktiskt plugga nästa termin oxå, har sökt flera kurser, bland annat arbetsrätt.

Jag har haft ett par corona-säkra middagar, lax med potatis ena dagen …

.. och linssoppa (!) den andra dagen. Behöver lägga till: linssoppa á la mamma Toula och det var by request av gästerna 🙂
Så min mamma gjorde linssoppa, högst motvilligt!, hon tycker inte att linssoppa är något man bjuder på – och det håller jag med om, men nu var det det som gästerna ville ha. Min fina mamma gjorde även olivbröd. Och rödbetssallad. Sååå gott.

Jag har självklart sprungit några omgångar, igår blev det 8km. Det blev det rundan innan oxå.

Har så småningom börjat se fram emot julen. Långt ifrån alla julklappar är inhandlade, men jag gör väl som jag brukar, panikhandlar framåt slutet, hahaha.

… och kom ihåg att lyssna på Soft Tuesday imorgon den 8/12 när jag blir intervjuad kl 19.05-19.20.
https://www.facebook.com/events/130684225287335/ hittar man klippet.

Tata alla fina människor, dags att förbereda morgondagen <3

Den 8 december kl 19.00 ska jag intervjuas ;)


Soft Tuesdays heter programmet som jag ska vara med i, och samma kväll som jag är med är också bland annat Pernilla Andersson Dregen med, kul 🙂
Här kan man se programmet, https://www.facebook.com/softtuesdays/, har man inget bättre för sig får man gärna lyssna 🙂

.. och såhär presenteras jag:

DANIELLA IBIS KALLARIS:

Host Sandra intervjuar DANIELLA om hennes fantastiska entreprenörsskap och om hennes förmåga att skapa nätverk, samt om hennes författarskap och mer därtill.

Daniella Ibis Kallaris, VD med mångårigt förflutet som entreprenör i Malmö!
Daniella är huvudjägaren som inte bara rekryterar och hyr ut personal, utan även är moderator, föreläsare och mentor.
Driver numera Appointed och Daniella Ibis AB.

Är även agent till världmästaren i boxning Maria Lindberg. I stallet finns även 16-åriga brottarlöftet Anna Fotiadou, samt (nästan) mästerkocken Efty Mironidou.

Satt tidigare i styrelsen på LDB/FC Rosengård, LB07 och HK Malmö, och sitter numera i Malmö Stads ledningsgrupp för Service Manager-utbildningen.
Är mamma till 24-åriga tvillingdöttrar och författare till feelgood table-boken ”Bara Bella Inga Konstigheter”.

www.daniellaibis.com
www.appointed.se

Lady Diana… wow

Liksom många andra har jag oxå sett ”The Crown”. Jag var däremot inte lika imponerad som jag vet många har varit. Säsong fyra gillade jag, för då kom prinsessan Diana in i bilden.
Jag har alltid gillat Lady Di. Alltid. Och jag har alltid ogillat Charles. Alltid. Ogillade honom om möjligt ännu mer när jag köpte hennes bok för säkert 15-20 år sedan, och läste om hur illa han behandlade henne. Vilken gris han var. Jävla stövel.

Jag började ”följa” Diana så smått när jag själv fick barn, och det var först när hon dog som det gick upp för mig hur mycket jag faktiskt tyckte om henne och hur fascinerad jag var av henne. Jag beundrade verkligen Lady Di. Hon var så sympatisk, så vänlig, så varm som person. Och jag hade den största respekten för hennes kamp för de svaga i samhället.

Jag minns exakt var jag stod och med vem när jag läste om hennes död på löpsedlarna den 31 augusti 1997.
Mina egna döttrar var då ca 1,5 år gamla och jag tänkte direkt på hennes söner och hur fruktansvärt synd jag tyckte om prinsarna. Diana var förmodligen den enda varma och kärleksfulla människan i deras närhet. Vem skulle krama dom nu? Deras iskalla pappa eller farmor? Knappast. Så tragiska och sorgliga människor som inte ens kan visa lite ömhet. Lite känslor. Lite värme.
Nej, mitt ogillande för den kungafamiljen är ganska stort. Och då ska man veta att jag gillar monarkin, jag gillar att det finns drottningar, kungar, prinsessor och prinsar. Men just den engelska kungafamiljen, not so much. Eller rättare sagt, delar av den engelska kungafamiljen.
Jag gillar tex Williams fru, Kate. Vilken slående skönhet och vilken otroligt classy kvinna. Hon känns mänsklig och varm och jag vill gärna tro och hoppas att hon oxå helst tar hand om sina barn själv, att hon kramar barnen, och talar om att dom är älskade.
Jag skrev förresten kort om deras bröllop 2011, det ser ni här.
Sen skrev jag oxå i ett annat kort inlägg från 2008, 6 frågor till mig, att Lady Diana är den personen jag gärna skulle vilja träffa.

Så himla sorgligt att hon inte längre finns i livet. En oerhört stor förlust för hela världen men såklart framförallt främst för hennes barn och numera barnbarn <3

Julklappskampanj med min Bara Bella-bok :)

En strålande ide som jag kopierade rakt av från Andreas Ekström, ni vet journalisten och grymma föreläsaren som fick en ny lever.
Han lovade att skänka hälften av intäkterna till välgörande ändamål om man köpte hans böcker – och i en av hans böcker, Carola-boken, är jag faktiskt med i. Med ett alldeles eget kapitel som handlar om när jag som 13-åring stal pengar av mina föräldrar för att gå och se Carolas sommarkonsert i Pildammsparken 1983. En konsert som jag inte fick gå på av mina föräldrar. Jag kom undan med min lögn (och stöld!), fram till julen samma år. Vill ni veta hur jag åkte dit, köp Andreas bok 🙂

Så himla bra initiativ av honom – så jag gjorde exakt samma sak. Gick ut på Facebook och Instagram, och ska även ut på LinkedIn med samma erbjudande som Andreas.


Så, vill man läsa min bok kan man lägga ett mail till daniella@daniellaibis.com så tar vi det därifrån.
Kom igen och köp nu, det är för ett bra ändamål 🙂
Min bok kostar 200kr inkl porto, och jag lovar att skänka hälften av intäkterna till Barncancerfonden och BRIS.

Idag är det första advent. Mina två företagshälsningar såg ut såhär i år:


(… som min dotter totalsågar, alltså mina hemmasnickrade marknadsföringsbilder… helt okej! Om jag hade lagt en massa pengar på marknadsföring hade det blivit betydligt dyrare för mina kunder att anlita mig, såattteeeeee, haha).

Om jag har sprungit? Klart jag har. 7 härliga kilometer blev det idag.

Nu ska jag skicka in en offert till kund. Håll tummarna att jag får uppdraget!
Tata alla fina människor <3

Är julen cancelled?

Det gör mig innerligt ledsen när jag tänker på hur vi ska fira denna julen. Att inte få vara nära, att inte få kramas. Jag klagar inte, familjen kommer att träffas, coronasäkert givetvis.
Jag är tacksam att vi alla är friska, men nu har det snart gått ett helt år. Vi håller avstånd, vi tvättar ihjäl våra händer, vi försöker att inte träffa folk. Vi gör uppoffringar – och det gör jag så gärna om det innebär att vi är friska. Men fan. Hur länge till?
Idag gjorde jag för övrigt ett antikropptest, men det var negativt. Jag har inga antikroppar. Fan. Hade jag haft det så hade jag åkt raka vägen hem till mina föräldrar och kramat ihjäl dom <3

På tal om att vara frisk, ännu en sak som jag är oerhört tacksam över, att jag blir kallad till mammografi ungefär vartannat år, och att jag återigen fick ett glädjande besked.

Jag är tacksam att jag får köra mina löprundor, 7km idag …

… och 7km häromdagen.

Tacksam att jag kan shoppa om jag vill. På nedan bild frågade jag min dotter vilken av dom jag skulle välja. Hon bara: ”Ingen”. Så det blev ingen 🙂 fastän jag gillade den orangea…

Så istället för shopping blev det kaffe..


..och sen häng hemma.

Och just det! Min andra dotter hånade mig för att jag kör själv-promotion, haha.

Faktum är att jag har råkat köpa 600 loggor (fråga inte!) så nu ska allt som kan loggas, loggas. Familjen har inga träningskläder kvar som inte är loggade, hahaha.

… och så gillade jag nedan skylt 🙂

Dags att gå tillbaka till det jag gjorde, tata folket!

Jiken – check! YES :)


Så jäkla glad för det! Fastän jag var ganska säker på att jag hade klarat tentan, så kan man ändå aldrig veta förrän man faktiskt får beskedet.
Jag är så glad att jag klarade Jiken. Det har inte varit lätt. En intensiv kurs på åtta veckor. Alltså 15 poäng på åtta veckor, det är mycket – affärsjuridiken som jag oxå pluggar är oxå på 15 poäng, men den kursen är på halvfart och ska inte tentas av förrän i januari. Så lite skillnad på intensiteten i kurserna, puh. Det var verkligen inte lätt som sagt. Men nu har jag den! Kanske tar jag även Jöken till hösten 2021… återstår att se.. Till våren 2021 har jag sökt blanda annat Arbetsrätt 15HP. Hoppas jag kommer in!

I helgen blev det lunch på Avokado…

.. och efterrätt på Notello Rolls… minipannkakorna var riktigt goda..

Ska lätt dit igen!

.. och har man ätit ovanstående godsaker så är det bara milen som gäller efter det, hahaha

Snart helg igen vänner, ser mycket fram emot den!

Visst är livet underbart! <3

Arkiv