Jag vet, det var längesedan sist

4 månader ungefär.
Det har hänt mycket. Inte så trevliga saker Jag har varit med om flera dödsfall i Grekland, bla min älskade thio Lambos, vår underbara granne Maria och min gudfar.

Min thio Lambos och jag

Grannen Maria, hon som tog hand om mig när jag blev jättesjuk, jag var 16 år och utan mina föräldrar i Grekland.

Mina gudföräldrar, Maria & Georgios

Men det värsta var min väninna Déspinas plötsliga och hastiga död i slutet på juli. Jag mådde mycket dåligt efter det. Tänkte oavbrutet på hennes familj. Saknade henne så. Grät konstant de första tre-fyra veckorna. Ville inte förstå att vi aldrig mer skulle ses. Många tankar som snurrade.Fortfarande gör det ont att ta in att hon inte är med oss och jag tänker på henne så gott som dagligen. Det är så orättvist. Så jäkla orättvist.

Sedan fick två väninnor till mig cancerbesked och min kusin i Tyskland ramlade så illa och slog nästan ihjäl sig.

Mina båda döttrar har flyttat, en till Uppsala och en till Skottland. Det är förvisso inte en sorglig grej på det sättet – jo, jag saknar dom som fan, men det är ju livets gång. Dom ska ju flytta någon gång. Tack o lov älskar båda Malmö så det blir Malmö mina tjejer återvänder till när studierna är klara. Tacksam för det.

Som tur är har det inte bara varit elände. På uppsidan så har jag varit på fantastiskt bröllop i Grekland i september, min väninna Dimitra och hennes Mathias gifte sig och det blev en underbar tillställning i kärleken tecken. Det behövdes.

Jag har tentat av och klarat en Arbetsrättskurs i somras. Och jag har tagit ytterligare en kurs i Arbetsrätt nu under hösten, den tentade jag av i slutet på oktober och svaret på om jag klarat den får jag den 19 november. Är sjukt nervös.. precis när jag lämnade in tentan kände jag mig hyfsat säker på att jag klarat den. Men allteftersom tiden gått har jag känt mig väldigt osäker.. risken finns (såklart) att jag inte har klarat den.
Faktum är att jag har haft väldigt mycket på jobbet (så tacksam för det) och jag har inte pluggat så mycket som jag borde. Till mitt försvar så har jag hela tiden sagt att mitt jobb kommer före studierna. Jag har ju ändå lärt mig väldigt mycket om arbetsrätt. Men visst, jag vill ha högskolepoängen oxå…
Nåväl. Inte lönt att stressa över det här nu, jag kan ju ändå inte påverka något. Och jag har möjlighet att göra omtenta den 8e december.
Men håll gärna tummarna för mig.

.. och framförallt, håll tummarna att jag och de som står mig nära, inte får fler tråkiga nyheter. Vi har fått vår beskärda del nu.

Comments are closed.

Arkiv