Lady Diana… wow

Liksom många andra har jag oxå sett ”The Crown”. Jag var däremot inte lika imponerad som jag vet många har varit. Säsong fyra gillade jag, för då kom prinsessan Diana in i bilden.
Jag har alltid gillat Lady Di. Alltid. Och jag har alltid ogillat Charles. Alltid. Ogillade honom om möjligt ännu mer när jag köpte hennes bok för säkert 15-20 år sedan, och läste om hur illa han behandlade henne. Vilken gris han var. Jävla stövel.

Jag började ”följa” Diana så smått när jag själv fick barn, och det var först när hon dog som det gick upp för mig hur mycket jag faktiskt tyckte om henne och hur fascinerad jag var av henne. Jag beundrade verkligen Lady Di. Hon var så sympatisk, så vänlig, så varm som person. Och jag hade den största respekten för hennes kamp för de svaga i samhället.

Jag minns exakt var jag stod och med vem när jag läste om hennes död på löpsedlarna den 31 augusti 1997.
Mina egna döttrar var då ca 1,5 år gamla och jag tänkte direkt på hennes söner och hur fruktansvärt synd jag tyckte om prinsarna. Diana var förmodligen den enda varma och kärleksfulla människan i deras närhet. Vem skulle krama dom nu? Deras iskalla pappa eller farmor? Knappast. Så tragiska och sorgliga människor som inte ens kan visa lite ömhet. Lite känslor. Lite värme.
Nej, mitt ogillande för den kungafamiljen är ganska stort. Och då ska man veta att jag gillar monarkin, jag gillar att det finns drottningar, kungar, prinsessor och prinsar. Men just den engelska kungafamiljen, not so much. Eller rättare sagt, delar av den engelska kungafamiljen.
Jag gillar tex Williams fru, Kate. Vilken slående skönhet och vilken otroligt classy kvinna. Hon känns mänsklig och varm och jag vill gärna tro och hoppas att hon oxå helst tar hand om sina barn själv, att hon kramar barnen, och talar om att dom är älskade.
Jag skrev förresten kort om deras bröllop 2011, det ser ni här.
Sen skrev jag oxå i ett annat kort inlägg från 2008, 6 frågor till mig, att Lady Diana är den personen jag gärna skulle vilja träffa.

Så himla sorgligt att hon inte längre finns i livet. En oerhört stor förlust för hela världen men såklart framförallt främst för hennes barn och numera barnbarn <3

Comments are closed.

Arkiv