Där föll den, Zlatanstatyn …

Det var väntat och inatt blev det alltså av. Ingen är förvånad.


Vad jag tycker om detta? Fullständigt hål i huvudet. Jag förespråkar inte vandalism.

Vad jag tycker om Zlatans ägandeskap i Hammarby? Well.. Jag tycker inte. Jag blev, som många andra, besviken på hans onödiga uttalande om att Hammarby ska bli Skandinaviens bästa klubb – men vadfan, det är klart att han måste säga något i stil med det, vad skulle han annars säga?
Tidigare har jag aldrig låtit något han sagt eller gjort färga mig negativt. Oavsett vad det har varit, så har han i min värld kunnat komma undan med precis allt, eftersom han är Zlatan!, men detta… nej.. det känns inte alls bra (även om jag absolut inte har rätt att tycka något om det – han gör precis som han vill).

Ovan bild tog jag dagen efter att man kapat av näsan på statyn för några veckor sedan

Alla vet vid detta laget att Zlatan fick aktierna, varför han valde att ta emot dom, ja det är något som bara han kan svara på. Jag tror heller inte att folk hade haft så stora problem med det, om det inte vore för den onödiga kommentaren att han ska göra HIF till Skandinaviens bästa kubb – i synnerhet som Malmö Stad avtäckte hans staty bara en knapp månad tidigare.

Statyn har blivit vandaliserad flera gånger. Man har försökt såga ner den, sprutat silverfärg på den, hängt en toasits på armen, hängt en snara (!!) runt halsen, man har kapat av näsan på statyn och nu har man lyckats fälla den efter flera försök.

Jag förstår att MFF-arna är förbannade och inte vill ha statyn på sin hemmaborg, jag tycker nog inte heller att den ska stå kvar på stadionområdet. Men det är inte MFF som äger statyn. Det gör Malmö Stad.
Det återstår att se vad som händer framöver, var statyn kommer att placeras. Jag tror tyvärr att man kommer fortsätta vandalisera den oavsett var i Malmö den står.
Jag tror dock att stadionområdet inte är rätt plats..

To be continued, är jag dessvärre övertygad om…

Comments are closed.

Arkiv