Idrott & alkohol. Och ungdomar.

Så jäkla big no-no alltså.
Alkohol är alltid fel i alla idrottssammanhang, i synnerhet om det dessutom är i barn- och ungdomssammanhang.
I Sverige kan jag inte minnas att jag har sett att det sålts alkohol i samband med ungdomstävlingar, däremot har jag sett det flera gånger utomlands, tex i Tyskland.

Hur kan föräldrar ens bara komma på tanken att dricka vid sådana tillställningar? Börja dessutom redan på morgonen? Nej, det har jag ingen förståelse för. En seriös vuxen förälder borde vilja vara en bra förebild för sitt barn. Man är ju där för att heja – inte för att dricka alkohol och bli full redan klockan 11 på förmiddagen.
Jag har som sagt ingen förståelse för sånt beteende, och jag landar i att om man nu beter sig på detta sättet så är den enda rimliga förklaringen att man är alkoholist. Tyvärr. Och det är ju en sjukdom. Som man måste bli frisk från. Eftersom man har barn.
Att det definitivt är jättefel att sätta sig bakom ratten om man har druckit, det krävs det inga ytterligare kommentarer kring. Never drink and drive.

Jag tänker på alla stackars barn som har alkoholiserade föräldrar. Så svårt det måste vara för dom 🙁
Och nu kommer julen. Fan, kan inte alla alkoholister se till att bli friska! Erkänn problemet och gör något åt det! Jag tror inte att alkoholister är hemska människor. Jag är övertygad om att dom inte vill ha det så här. Men vad fan, gör något åt det då.
”Lätt för dig att säga”, kanske någon tycker. Ja, jag kanske inte har rätt att uttala mig, då jag är lyckligt ovetandes om hur det är att växa upp med alkoholister till föräldrar (min enda kunskap/vetskap sträcker sig till att jag hade en kort relation med en man som visade sig vara alkoholist. Det är nästan femton år sedan och relationen tog slut efter ca ett halvår), men jag tar mig absolut rätten att försvara barn som har alkoholister till föräldrar om jag ser att något barn far illa. Jag har alltid sagt ifrån. Och jag kommer alltid att säga ifrån om jag ser det hända.
Kan helt enkelt inte låta bli.
Jag har själv barn, förvisso vuxna numera, men jag skulle vilja att någon skyddade mina barn från mig om jag inte var kapabel att göra det själv. Iallafall inbillar jag mig att alkoholisterna oxå vill det, once dom nyktrar till.

Nu ska jag julbaka med mina väninnor, en 10-12 år gammal tradition vi har <3
Nedan är förra årets skörd, återstår att se hur detta årets skörd blir. Jag återkommer om det.

Tata alla fina människor – och kom ihåg; don´t drink if you can´t handle it.

Comments are closed.

Arkiv