Palma, trettio år senare!

I helgen var jag i Palma. Jag har varit på Mallorca två gånger förut, för exakt trettio år sedan. 1989. Herregud. En gång i Palma, och en gång i Alcudia – tror jag!?
Jag kan inte minnas att jag såg några sevärdheter och faktum är att jag tror inte ens jag var utomhus på dagtid… bara när vi gick hem från klubbarna framåt morgonkvisten för att gå och lägga oss… På den tiden var jag partypingla de luxe… Numera är jag definitivt ingen partypingla. Bara pingla, haha.
Så eftersom jag bara är pingla nuförtiden så blev det en hel del sevärdheter, bla katedralen La Seu.
.. och Castell de Bellver, slottet, som det tog en eeevighet att klättra upp till, pust. Och då ska man veta att jag hade sprungit 7km dagen innan. Hehe.

På vägen upp till slottet passerade vi Svenska Skolan – här är oerhört mycket svenskar.

För mycket, om man frågar spanjorerna, liksom att det är för många britter och tyskar. ”Shoot the tourists” stod det tydligen på någon skylt.. något hotellpersonalen på vårt grymma hotell Brondo Architect Hotel, bestämt förnekade, att spanjorerna inte vill ha turister – det är ju det dom lever på.
Fast det går ju inte att förneka att många fått flytta ifrån Palma då de inte längre har råd att bo kvar..

Mitt hotellrum, säng med himmel och nästan alla rum hade egen terass – inte för att jag gick ut där, det var faktiskt kallt i Palma.

Vi såg fantastiskt fina byggnader och smågator.En hel del vätskepauser blev det oxå 🙂


.. och inte minst god mat!
Räkorna i oljan överst på nedan bild kan ha varit det godaste jag någonsin ätit.


Räkorna åt vi på Bar Dia – rekommenderas verkligen!

… och en hel del shopping såklart!

Det blev några härliga dagar med trevligt sällskap <3

För övrigt så rekommenderar vi inte stället vi sitter på på ovan bild, Cappuccino. Vi tänkte äta frukost där och jag bad om yoghurt istället för gröt till honungen och valnötterna, men se det var helt omöjligt att få. Say what. Så ingen av oss något. Det kan ju knappast ha varit ägaren till stället som nekade oss det. Eller så tjänar dom för mycket pengar och brydde sig inte om att dom att vi bara beställde dricka.

.. och snart packa om väskan igen – Grekland väntar. Ja, igen. Pust!
Jag har rest till Grekland, Helsingfors, Tallin, Palma och Grekland igen inom loppet av ca en månad. Nu vill jag bara stanna hemma, känns det som. Och det kommer jag att göra så fort jag kommer hem. Inga fler resor. På åtminstone en månad 🙂

Tata folket!

Comments are closed.

Arkiv