Brottningsträning is da shit! Och Tallinn med

Jag tränar brottning sedan några månader tillbaka. Tänkte i min enfald innan jag började att jag är ju ändå ganska vältränad med tanke på hur mycket och ofta jag springer. Well, inte riktigt.. I was in for a big surprise kan jag avslöja.
Detta är en helt annan träning än den jag kör.. visst, jag har uthållighet och kondition, men inte mycket mer än så. Jag har definitivt inte styrkan, explosiviteten eller vigheten.. Styrkan kommer jag förmodligen inte kunna träna upp iallafall. Jag har ju en tennis- och golfarmbåge, samt en handled som jag inte vågar belasta alltför mycket. Faktum är att jag inte vågar belasta min högra arm överhuvudtaget.
Igår nådde jag iallafall (ytterligare) en milstolpe: jag lyckades stå på huvudet! Förvisso mot en vägg, men vadfan, låt mig hållas okej! (den första milstolpen var att slå kullerbyttor och komma direkt upp på fötter utan att hjälpa till med händerna – check!).


Brottning är riktigt bra träning alltså. Nästa mål är att stå på huvudet utan väggen som stöd. Jag har däremot inte som mål att lära mig hjula eller att stå på händer. Inte heller att brottas på riktigt. Då belastar man armarna alldeles för mycket och det vågar jag inte.

Och så har jag varit i Tallinn!

Riktigt fin stad måste jag säga! Den ska definitivt besökas igen, och då ska vi se mer än bara insidan av en idrottshall 🙂

.. snart dags för nästa helgs resmål: Palma. Vamos!

Comments are closed.

Arkiv