”Kan jag be om en skalpell, tack”

… lite tooooo much information, enligt min Elena – som varit på akuten två gånger inom loppet av lika många dagar. Ett pyttelitet sår på benet som en vecka senare blev en fete-infektion. Började med att hon fick frossa och feber, samt lite lätt illamående. Vi ritade en ring runt rodnaden och påbörjade pencillin-behandling, och det var tur att vi ritade den där ringen, för två dagar senare – trots att Elena gick på penicillin – så hade rodnaden brett ut sig ganska mycket. Penicillinet verkade inte, tydligen. In igen alltså.
Nej fotot nedan ger överhuvudtaget inte en rättvis bild av hur stort och infekterat såret är, vi besparar er den synen. Det är definitivt ingen vacker syn.

Iallafall, vi åkte in igen för andra gången, både jag & hennes pappa var där.
Väl inne på rummet så bedömde läkaren att det där såret behöver öppnas upp (det visste vi, det hade min soulmate redan sagt baserat på bilden som vi skickade till henne. Den som vi besparar er).

Jag ser att Elena blir lite orolig och jag försöker lugna henne genom att säga, ”Älskade, det där kommer inte göra ont”. Doktorn svarar direkt: ”Jo, det här kommer göra jätteont.”
Sen vänder doktorn sig till sjuksyrran och säger ”Kan jag be om en skalpell tack”, och då ser Elena lite blek ut om nosen och ber mig gå ut från rummet. Alltså Elena ber mig gå ut ur rummet. Jag blev lite paff. Ville ju faktiskt stötta henne. Men nej, Elena var bestämd och ville att jag skulle gå ut. Kanske trodde hon att jag skulle svimma, som när jag skulle vara stöd till Sussie, hahaha. Det kan ni förresten läsa om här: ”Varför jag inte bör följa med folk till sjukhuset” 🙂

Jag frågade om jag skulle skicka in pappa istället, och det ville hon inte heller. Okej då. Bara att gilla läget.
Ca 7-8 minuter senare kom Elena ut, lite omskakad men ändå hyfsat stabil. Hon berättade att hon ska tillbaka igen imorgon för ytterligare tömning.

Här ligger hon på soffan, med betydligt mindre svullen fot, och blir omhändertagen av mamsingen <3
Så vänner, ser ni något litet sår på kroppen, dränk det med alsollösning direkt!

Comments are closed.

Arkiv