Det här med att betala hem. Igen

Jag har skrivit om det här innan och min absoluta ståndpunkt är, har alltid varit och kommer alltid förbli, att mina barn inte ska behöva betala hem.
Jag skulle aldrig, aldrig!, be mina barn betala hem bara för att dom har börjat tjäna pengar. Mina utgifter ökar väl inte för att mina barn tjänar pengar?? Det är väl bara bra att dom börjat tjäna pengar och därmed oxå kan lägga undan pengar till sitt framtida boende? Eller vad dom nu vill använda sina pengar till.
Kom att tänka på detta när jag fick höra om en tråd där ungdomar berättade för varandra vad dom hade fått i julklapp. En svarade ”Jag slapp betala hem, det var min julklapp från mina föräldrar”.
Jag blev så himla ledsen. Så, så ledsen.

Som jag skrivit förut (se länken på första raden) så kan jag förstå att barnen ibland kan behöva hjälpa till om föräldrarna har det väldigt knapert, men det skulle ju varenda tänkande ungdom komma på själv och erbjuda sig att hjälpa, tänker jag.

Ca 4000kr (!!) är för övrigt vad konsumentverket anser vara en skälig summa att betala – jag tycker att det är jättemycket pengar för en ungdom.

Men det är bara vad jag tycker, man behöver inte hålla med 🙂

Ja, det vara allt jag hade att säga såhär denna soliga fredagseftermiddagen, med en ny regering och allt! Och på tal om ny regering och kostnader, jag tycker iallafall att det är skönt att vi slapp ett extra val, som hade kostat oss en sisådär ca 350 miljoner, i runda slängor.

Take care folket, livet blir vad vi gör det till <3

Comments are closed.

Arkiv