Mansbebisar


Jag följer ett konto på Instagram som heter Mansbebisar och som handlar om just det, mansbebisar. Tjejer skriver in och berättar olika historier om hur (deras) män agerar och vissa historier är verkligen häpnadsväckande.
Den här berättelsen är inte det värsta jag läst men den gjorde mig både irriterad och förvånad. Irriterad för att den här poor excuse of a man verkar vara så jävla entitled och full of himself, men oxå förvånad över att kvinnan väljer att stanna kvar. Varför vill man vara med en sådan nolla? Jag kan inte begripa det. En så oerhört omanlig mes som inte hjälper sin fru – oavsett om hon är gravid eller inte! Varför vill man vara med en sådan?
Jag förstår inte varför tjejerna inte bara lämnar? Och nej, det är klart att jag inte tror att det alltid är så ”bara”, speciellt inte om det finns barn inblandade, om man saknar ekonomiska medel eller om det är förenat med hot & våld om man väljer att lämna.

Just därför har jag pratat mycket med mina döttrar om vikten av att vara oberoende. Så länge jag lever och andas kommer det aldrig gå någon nöd på dom. Men den dagen jag inte längre finns, då ska dom kunna stå på egna ben (det kan dom!) och aldrig vara beroende av någon annan, i synnerhet inte ekonomiskt. Jag är stolt att mina barn vet och förstår det.

… och jag hoppas innerligt att alla kvinnor där ute som inte är självständiga, blir det! Så att dom oxå får känna den här underbara frihetskänslan som det innebär när man är självständig och oberoende!

Tata alla fina människor där ute <3

Comments are closed.

Arkiv