Detta har jag oxå råkat ut för …

… att en av mina underställda chefer nekade en av våra medarbetare ledigt för att gå med sitt sjuka barn till sjukhuset (!).
Han fick sparken direkt.
Medarbetaren gick alltså förbi sin chef och ringde direkt till mig för att berätta detta, och jag gav henne naturligtvis ledigt på stående fot, ingen diskussion whatsoever. Yes, jag körde över min medarbetare – som jag trodde hade ett betydligt bättre omdöme än så.
Jag vet faktiskt inte vad min medarbetare höll på med? Försökte han visa makt gentemot en förälder vars barn är sjukt? Uppskattades definitivt inte av mig iallafall. Jag har inte mycket till övers för folk som inte begriper att en förälder måste få åka med sitt (i detta fallet kroniskt!) sjuka barn på läkarkontroll. Hennes tidigare chef (och en av mina absolut bästa medarbetare ever), hade givetvis inga invändningar gentemot detta. Såklart. Ingen normal människa har väl det. Ens barn måste alltid få komma först. Även före jobbet..

Här hittar man artikeln om mamman i USA vars barn insjuknade och hur hennes chefs chefer agerade direkt.

Ha nu en fortsatt bra dag och kom ihåg att alltid vara snälla mot varandra <3

Comments are closed.

Arkiv