Are you still stupid?


Well, det ska högst motvilligt erkännas att, japp, jag har varit stupid. Genom att ta tillbaka ett ex alltså. Det hade förvisso gått sju år sedan vi sist var ihop, men inte mycket hade ändrats hos honom, upptäckte jag tidigt. Så därför blev det inget långvarigt andra omgången heller. Men visst, jag var dum, det är bara att erkänna.
Varför tar man tillbaka någon som uppenbarligen inte är bra för en? Som kanske behandlar en illa? Bedrar en? Misshandlar en fysiskt och/eller psykiskt? Jag vill i sammanhanget tillägga att mitt ex som jag började träffa igen efter sju år, han har aldrig misshandlat mig på något sätt, jag hade ALDRIG varken stannat första gången eller gått tillbaka andra gången om det hade hänt.
Han var världens snällaste och vi hade så kul ihop, kanske tog jag honom tillbaka för att jag trodde att det skulle bli så igen? Och för att han han ändrat på vissa saker hos sig själv som han verkligen behövde jobba på. För jag var inte var kär i honom andra gången. Men dum? Ja, absolut, det var jag. Till mitt försvar så gjorde jag mig av med honom ganska snabbt.

Jag är uppriktigt nyfiken på varför andra gör det, vad är det som gör att man går tillbaka? I synnerhet om man blir bedragen, lurad, kanske slagen, mm, och ändå går man tillbaka, alternativ stannar kvar!?
Var går ens gräns? Hur långt kan partnern gå innan man lämnar på riktigt?

Jag hoppas att jag inte framstår som dömande, det är inte min intention, jag är bara uppriktigt nyfiken på hur man resonerar och vad man säger till sig själv som gör det ok att acceptera att inte bli behandlad med respekt och kärlek. Som gör att man blundar för vissa saker.
Är personen man är förälskad i oerhört ångerfull? Eller bara väldigt manipulerande?
Eller är man själv extremt desperat? Svag? Eller bara jävligt korkad? Dessa frågor måste man ju oxå ställa sig. Och svara ärligt på. Åtminstone till sig själv.
En frisk person lovar inte guld och gröna skogar ena dagen och dumpar en/slår en/bedrar en nästa dag. Man måste ju vara riktigt sjuk för att göra så. Eller oerhört manipulativ.
Och en frisk person tar väl heller inte tillbaka en sådan person gång på gång? Eller rättare sagt, en person med självrespekt och integritet skulle inte tillåta sig att behandlas på detta sättet. Tänker jag.

Sen är jag uppriktigt nyfiken på dom som gifter sig mer än en-två gånger. Och framförallt på dom som gifter sig med någon som varit gift mer än två-tre gånger. Säger inte det något om den personen? Då menar jag inte om man var ung och dum och gifte sig när man var typ 18 och skilde sig efter ett år, eller om man råkat bli änka/änkling – jag menar personer som gifter sig lite hur-som-helst. Hur kan man bara kasta sig in i ett äktenskap? Jag förstår inte det. Och jag förstår det än mindre om det finns barn inblandade.

Nej vissa saker kommer jag aldrig förstå.
Men en sak har jag lärt mig: man lär folk hur dom ska behandla en.

Bara några tankar såhär en torsdag kväll.
Tata folket <3

One Response to Are you still stupid?

  • Pernilla T says:

    Svår fråga men endå inte. Kanske man har låg självkänsla. Har hört att killen kan bryta ner en tills man inte ser sitt värde längre. Sen tror man ingen vill va med en. Så man stannar. Svår fråga.
    Trevlig kväll!

Arkiv