Pinsamma mammor

Eller pappor, för den delen.
Jag tittar på Dr Phil. Guilty of charge. Antingen gillar man honom eller så gör man det inte. Jag gör det. Jag tycker han verkar vettig, han hymlar inte och han kallar saker vid sitt rätta namn. Sånt gillar jag.
Såg ett par program om tonårstjejer som skäms över vad deras mammor postar på facebook. Utmanande inlägg, halvnaket, ja, allmänt patetiskt och embarassing.


Kolla reaktionen när Dr Phil säger; ”So why are you posting this pictures MOM? You have a daughter, MOM! What goes through your head when you´re posting this, MOM?”
Älskar Phillan, som vi kallar honom, haha.

Jag har naturligtvis ingen vän som håller på såhär. Men väl en före detta så kallad ”vän”. Ni vet, den där lilla (alltså bokstavligen lilla, på alla tänkbara plan) smutsen. Jag har skrivit om henne tidigare. Hon gör inlägg som anspelar på sex, inlägg där hon ber att man ska bli kär i henne, och när det har varit jordbävning i Grekland, då är det ”bara hon som har haft sex – hahaha”, mm. Ofattbart att hon inte ens skäms när hon lägger ut sånt! Fast det krävs ju att man är en tänkande person för det…  så hon förstår inte att hennes tonårsdotter inte ska läsa sånt om sin mamma – men hennes vänner, varför säger inte dom något? Eller är dom lika korkade? Förmodligen, om dom umgås med henne.
Fast en sak som fick mig att nästan skratta ihjäl mig var när jag fick höra för inte så längesedan att den här lilla personen hade lagt ut en bild på facebook på en bok och en kopp kaffe och nu skulle hon chilla – en bok! Hon har förmodligen aldrig öppnat en bok i hela sitt liv, och nu ska hon spela att hon läser böcker. Skrattretande. Det var tydligen en lättläst bok dessutom (såklart det var), men jag skulle våga satsa pengar att hon inte tar sig igenom den. Syftet var väl att förmedla en annan bild av henne – inte läsa en bok. Men vem försöker hon lura? Ingen normalbegåvad person som känner henne går på den lätta.
En annan sak med den här lilla korkade smutsen som fått mig att gapflabba är att hon vid ett par tillfällen gjort inlägget ”Yes I´m single and you have to be amazing to change that”, eller nåt sånt. Hur amazing då? Det räcker ju att vemsomhelst tittar på henne för att hon ska släppa till. Hon är intresserad av allt som rör på sig.
Nåväl. Ni förstår vilken sort hon är. Den sorten som ingen skärpt och klok person som är utrustad med gott förstånd, någonsin skulle ta på allvar.

Men nu skiter vi i den där korkade smutsiga lilla saken. Men god bless her ibland alltså, hon får ju mig att skratta.

Just den här flickan på Dr Phil verkar så vettig och så klok men jeeesus vilken korkad mamma. Stackars tjej med den mamman. Och stackars alla tjejer som har sådana mammor. Vilka urusla förebilder dom är. Att dom inte begriper att deras döttrar eller söner för den delen, inte ska läsa sånt om sin mamma.
Man kan bara hoppas att dessa ungdomar har andra förebilder, förebilder med sunda värderingar och högre moral.

Det var allt för idag!
Keep calm and watch Dr Phil 🙂

2 Responses to Pinsamma mammor

 • Jeanette says:

  Varken drPhil mammorna och speciellt din fd väninna verkar inte vara de skarpaste knivarna i lådan!!
  Stackars ungdomar med såna sk förebilder om man nu ska vara lite allvarlig. Hoppas förnuftet infinner sig innom en snar framtid.
  Mysig helg snäckan! Pozzz

 • Anonymous says:

  Σιγά να μη άνοιγε η τσουλα ένα βιβλίο! Το μόνο που ξέρει να ανοίγει είναι τα πόδια της!
  Πλάκα-πλάκα έχει και χιούμορ η βρωμιάρα!
  Βρε ουστ!!

Arkiv