Bästa nyårslöftet/avtalet?


Snarkavtalet! Finns dessutom flera användbara nyårsavtal under familjensjurist.se.
Avtalet är utformat på ett lite roligt sätt, den som snarkar lovar att vidta åtgärder för att sluta snarka och låta stackaren som sover bredvid få lite välförtjänt sömn.
Fast det här är inget man ska skoja om, kanske. Kan inte tänka mig att det är kul, i synnerhet inte för den stackaren som inte får någon sömn. Snarkaren sover ju.
Jag känner några par där det är/har varit ett stort problem, och där man försökt göra allt i sin makt för att få bukt med problemet, allt från att operera sig till att sova med mask och ha plåster på näsan – eller där frun har förvisat mannen till annat rum. Bästa temporära lösningen så att den stackars frun fick lite sömn. Här ska tilläggas att maken var jätteledsen över att hans fru inte fick sova ordentligt – all heder åt honom som tänkte på frun.

Värre är det väl med dom som inte ens bryr sig om andra som sover i samma rum. Dom som bara kallt konstaterar att ”ja, jag snarkar, gilla läget”, liksom. Jag har en väninna som snarkar och henne är det uppriktigt synd om för ingen vill sova med henne när vi reser – men det har hon full förståelse för. Såklart! För hon förstår att folk behöver sova. Framförallt förstår hon att man måste informera om att hon snarkar, för då kan man ju välja om man ska resa med henne eller inte.
Jag hade en väninna till som snarkar, men vi är inte vänner längre. Inte pga hennes snarkning (indirekt dock), utan snarare för att jag tillslut förstod att hon egentligen inte är en särskilt snäll person.

För övrigt har jag inga nyårslöften, bara önskningar. Det jag önskar mig mest av allt på hela jordklotet är att min familj & vänner får fortsätta vara friska. Hälsa är allt.
Jo, jag har förresten ett löfte, och det är att jag ska fortsätta göra det jag älskar och som får mig att må bra.

Tata alla fina och snälla människor <3

Comments are closed.

Arkiv