Sånt här provocerar mig som fan

Igår hade jag ett möte på Espresso House i Limhamn och när mitt möte var slut satt jag kvar en stund.
Några bord längre bort satt en mamma (?) med en liten tjej, flickan kan ha varit i 5-7 årsåldern. Vet inte om det var flickans mamma, men hon satt och pratade i sin mobil hela tiden – minst en kvart! – och den stackars lilla flickan sökte ögonkontakt med  mig samtidigt som hon pillade i sin sallad. Jag tyckte så himla synd om henne.
Och mamman eller vad fan hon var, hon fortsatte snacka i telefonen. Det var inget viktigt samtal och dessutom var det stundtals opassande. Jag hörde allt som sades.
Till slut stod jag inte ut längre utan gick fram och sa till henne. ”Ursäkta att jag lägger mig i, men du kanske ska prata med flickan som sitter här istället. Hon har sökt ögonkontakt med mig hela tiden”.
Då säger hon, typ lite ironiskt: ”Naaaawwww.. men gör inte det nästa gång.” Jag bara, ”Inte göra vad nästa gång, att jag inte ska lägga mig i, menar du? Sorry, det kommer jag visst att göra”.

Helt sjukt.
Hur kan man göra så? Jag undrar om hon ens funderade över mina ord efter att jag hade gått? Tyvärr så betvivlar jag det faktiskt. Jag är mycket tveksam till att hon ens har skänkt en tanke på hur hon agerade mot den lilla tjejen.
Isåfall hade hon väl haft lite skam i kroppen och lagt på direkt. Men icke, hon fortsatte prata (!). Så omtänksam var hon. NOT.
Stackars den lilla flickan.
Undrar vad den andra i telefonen sa? Hon måste ju ha hört när jag sa ifrån. Om hon ens visste att hennes väninna satt med ett barn på ett fik? Om hon visste och ändå fortsatte prata, ja då har hon lika lite vett i huvudet som mamman (om det nu var flickans mamma).
Och nej, det här betyder inte att detta nödvändigtvis är en urkass mamma. Det kan ju ha varit en engångsföreteelse. Hoppas det.
Men det kan ju oxå vara ett mönster.
Hoppas innerligt att jag fick henne att tänka till.
Men som sagt, tveksamt.

2 Responses to Sånt här provocerar mig som fan

 • Richard says:

  hoppas att du fick henne på andra tankar!
  Stackars tös!

 • Isabelle Christiansen says:

  Tycker det va bra att du la dig i. Den här mamman behövde få höra att det var sin dotter hon borde umgås med.
  Blir liksom du också provocerad och vill hylla ditt civilkurage !
  Isa

Arkiv