Julen gör mig extra blödig…

Nu när julen närmar sig blir jag som vanligt extra blödig. Jag är blödig redan som det är, men julen förvärrar det. Mycket. Riktigt mycket faktiskt. Jag kan gråta för minsta lilla.
Kan knappt kolla på dokumentärer längre och i synnerhet inte Spårlöst eller liknande program där personer letar efter sina familjer. Jag bryter ju nästan ihop varje gång familjer och barn återförenas med sina föräldrar, syskon eller vad det nu är. Det är så heartbreaking <3
Sorgliga filmer går oxå bort.

Jag uppskattar alltid allt jag har, men runt jultider uppskattar jag det ännu mer. Jag är verkligen lyckligt lottad och så sjukt tacksam för allt och alla som finns i mitt liv. Att vi är friska. Att vi älskar varandra. Att vi har allt vi behöver och mer därtill. Vi lever i överflöd, tyvärr. Så många saker vi klarar oss utan. Som vi inte behöver.

Jag blir förtvivlad om jag hör att någon firar jul själv. Ingen ska behöva fira jul ensam – såvida man inte absolut vill. Fast vill man verkligen det? Julen är ju familj, vänner, gemenskap. Iallafall i min värld. Och jag förstår att inte alla delar samma mening.
Annat är det med nyår, iallafall för mig. Jag ville tex vara själv på nyår för några år sedan, men min mamma blev så ledsen att jag till slut ”gick med på” att inte vara själv och gå på en av dom där festerna som jag blev bjuden på (tack o lov så saknade jag inte inbjudningar för det hade gjort mig väldigt ledsen, om jag nu hade velat gå på fest).
Jag ville verkligen bara ligga på soffan hemma och vara chaufför åt mina döttrar. Jag orkade inte klä upp mig och jag var inte på festhumör. Jag är ingen partypingla vanligtvis annars heller… jag uppskattar lugnet hemma, även om jag såklart även kan tycka det är kul att gå på fest då & då. Men inte för mycket dunka-dunka.. och inte om det är kallt ute…
Shit, jag är nog ganska tråkig…i övrigt är jag ett kap, hahahhaa.

Och så tänker jag mycket på vissa människor som inte finns i mitt liv längre, men som har betytt mycket för mig. Människor som jag ändå tycker om och som jag önskar gott.
Jag har oxå intensiva och ibland konstiga drömmar – kan ju vara för att jag tänker på dessa människorna. Försöker dock att inte analysera något, utan jag bara konstaterar att jag drömt det jag nu har drömt, och sen är det inte mer med det.

All I want for christmas is … <3

(…will be my greatest gift, julafton har ju inte varit än…)

2 Responses to Julen gör mig extra blödig…

Arkiv