När en 20-åring blows you away

IMG_0313 (1)
Jag träffar ofta ungdomar som berättar mycket för mig och jag är mycket stolt och glad över förtroendet jag får.
För några år sedan fick jag höra om en tjejs fd pojkvän, som efter att det hade varit slut mellan dom i mer än ett halvår, plötsligt hörde av sig och skrev ett jättefint mail till exflickvännen. Deras uppbrott hade inte varit det bästa.
Killen inledde med att be om ursäkt om han störde, men att han ville säga förlåt för att han hade betett sig så illa när dom gjorde slut, och att han inte borde ha varit så kall och elak. För det förtjänade inte den här tjejen.
”Jag önskar dig allt gott. Och förlåt”, avslutade han med.
Shit alltså. Vilken kille. Vilken kille! Så oerhört moget agerande av honom. Notera, den här killen var då 20 år. Ja, ni läste rätt. Tjugo. Och ändå var han så mogen.

Jag vet människor som är dubbelt så gamla och som inte har ens en fjärdedel av denna unga killens mognad, eller mod eller insikt heller, för den delen. Mod, för att man riskerar ju ändå att skickas tillbaka till stenen man kröp upp från (om mottagaren fortfarande är arg), och insikt ja, man ska ju helst ha förstått att man har betett sig illa. Det finns ju dom som inte ser några som helst fel med sina actions.
Och mognad, ja.. om man hade varit mogen in the first place så hade man kanske inte betett sig så… Är man 20 kanske man kan komma undan med det. För att man är 20 år! Men knappast annars.

Om tjejen tog tillbaka honom? Nope, det gjorde hon inte. Och det var inte syftet med killens ursäkt. Han hade kommit till insikt och ville ta ansvar för hur han agerade. Shit så moget av honom. Så extremt moget.
Jag är imponerad av denna killen och inser att det finns hopp.

Trevlig måndag folket <3

Comments are closed.

Arkiv