Det är en mycket liten värld vi lever i

… och det gäller att komma ihåg det. I alla relationer, både privat och professionellt.
Jag har skrivit om det så många gånger tidigare, men det tål att upprepas. Och dom som inte förstår, ja, dom får nog göra en resa i sitt inre. Fattar dom ändå inte, ja.. då finns det nog inte så mycket att göra.

I min värld behandlar man folk som man själv vill bli behandlad. Man ljuger inte. Man går inte bakom ryggen. Man bedrar inte. Man tjuvar inte från någon annan. Man håller det man lovar. Man går inte på vänners partners. Man avslöjar inte andras privata hemligheter.
Detta är i min värld big no-no´s.

Det finns något som heter etik och moral. Rätt och fel. Principer som det är fel att bryta. Att ha rätt värderingar. Om att ha hjärtat på rätta stället.
Vissa saker gör man inte helt enkelt. Det finns oskrivna regler som alla normalt funtade människor förväntas förstå. Om man ändå väljer att skita i det, och medvetet skadar någon annan, ja då är man inte mycket värd i mina ögon.
Självklart förstår jag att det finns grader även i helvetet. Men vissa saker gör man bara inte.

Jag tänker mycket på hur man vill framstå, hur vill man att andra människor ska uppfatta en? Jag vill tex framstå som snäll, skarp, sympatisk, empatisk, professionell och ödmjuk, inte nödvändigtvis i den ordningen. För mig är detta så viktigt, både i min professionella yrkesroll, men framförallt privat.
Privat för att jag har två döttrar som jag vet ser upp till mig och det är väldigt viktigt att jag föregår med gott exempel. Mina döttrar ska aldrig behöva skämmas över mig eller undra vad jag lägger upp på Facebook, tex.
Och professionellt för att jag jobbar med människor. Jag får mycket stort förtroende av mina kunder och det förutsätter att jag har hög integritet. Jag är ödmjukt tacksam och stolt över förtroendet jag får, och mina kunder ska alltid vara trygga med att jag förvaltar det väl.
Man ska aldrig ifrågasätta min lojalitet eller min respekt för uppdragen jag jobbar med.

Jag har såklart inte alltid varit Guds bästa barn. Nejdå, jag har gjort min beskärda del av tabbar jag oxå, i synnerhet en grov tabbe. Men jag skyller på att jag var ung, dum och framförallt väldigt egoistisk. Tänkte inte på att mina actions fick konsekvenser för andra. För att jag bara tänkte på mig själv. Shit.. det är fortfarande en smärtsam insikt.. men som jag rakryggat har erkänt och framförallt bett om ursäkt för.

Idag skulle jag aldrig göra något som ifrågasätter mitt värde. sätter mitt rykte på spel eller går emot mina principer. Jag vill alltid kunna gå med huvudet högt och framförallt rakryggat kunna se mina döttrar i ögonen. Vara en god förebild, helt enkelt. Inget är viktigare för mig än att vara en god förebild för mina döttrar.

Och det är egentligen inte så svårt att vara en god människa. Man behöver bara gå till sig själv; skulle jag vilja att någon gjorde detta mot mig? Därefter är det självklart vad man ska/kan/bör göra. Eller inte göra.

Nedan lilla text gillar jag.
Tycker oxå den sammanfattar ganska bra vad jag tycker om små människor som inte har förstått det där med hur man behandlar andra.

Vi talar alltså om vuxna människor som förväntas begripa de oskrivna reglerna. Fast man kanske inte kan ställa så ”höga” krav på lågbegåvade personer.. kapaciteten och förmågan att tänka steget längre finns uppenbarligen inte.
Att ”tänka” förutsätter ju dessutom att man har en fungerande hjärna innanför pannbenet.
Nuf said.
.. och ni vet ju oxå vad jag anser om karma, om nu dessa små människorna ändå skiter i alla oskrivna regler (jag har ju själv fått mig en ordentlig omgång tyvärr, det skrev jag om strax innan årsskiftet.. det blev många reaktioner på det inlägget..), så tror jag stenhårt på att karma kommer bita dom i röven. Förr eller senare. HA!

Och med detta lilla inlägg så önskar jag alla fina människor en trevlig helg <3

2 Responses to Det är en mycket liten värld vi lever i

  • Richard says:

    Det är så simpelt! Vill jag att nån annan gör detta mot mig? Agera därefter. Svårare än så är det icke!!
    Du är en härlig förebild för många. Inte många vågar erkänna sina fel.
    Bra gjort!

  • Jeanette says:

    Karma ja. The best mot alla idioter. Får va dom förtjänar. Livet är rättvist.

Arkiv