19 år sedan Billy lämnade oss

Häromdagen var jag vid Billys grav. Billy, som var en av mina bästa vänner och som jag hade känt i ca knappt 15 år innan han så tragiskt dog i samband med en jaktolycka.

Jag tänker ofta på honom när jag är i Kilkís. Speciellt om jag är nere i stan. Där hans fik Lotos låg, finns nu ett ställe som heter Mocca. Billys första lägenhet fanns oxå i samma byggnad. Precis bredvid Mocca finns en pizzeria som Billy oxå ägde ett kort tag. Och vid taxistationen låg hans kontor/affär där han sålde öppna spisar/kaminer. Idag är det oxå ett fik. Sedan var Billy oxå delägare i några klubbar utanför stan, Vavell och Desiderio (fd ICHODROMIO) men dessa har jämnats med marken och finns inte längre.

Det är medandraord svårt att röra mig i Kilkís utan att påminnas om Billy. Vi har ju varit nästan överallt. Jag kan fortfarande bli förbannad över att han rycktes ifrån oss alldeles för tidigt, fast numera är jag tacksam över alla våra fina minnen.

Ett av mina roligaste minnen på förekommen anledning var när jag grät ut hos honom efter att det hade tagit slut mellan mig och min första kärlek I (eller H om man vill), och Billy sa: ”Alltså inte för att du är den snyggaste bruden på jorden, men bredvid henne (Is nya) är du rena rama knock-out-fotomodellen! Och viktigast av allt, du har ett hjärta av guld.

Hans sätt att trösta. Billy tyckte såklart att I begick sitt livs misstag genom att släppa mig – och baserat på allt jag vet och hört såhär mer än 25 år senare, är jag benägen att hålla med… och det har definitivt ingenting med hennes utsida att göra. Inte min utsida heller för den delen. Det är insidan som räknas och där skiljer vi oss markant.

Själv ångrar jag ingenting av hur mitt liv utvecklades efter I & mig, jag fick ju världens finaste barn. Och även om detta inlägget inte skulle handla om I så hoppas jag att han är lycklig och mår bra!

Och vi Billy, vi ses igen! Tills dess är jag trygg i att du vakar över mig och fortsätter besöka mig i drömmarna då och då.

Älskad & saknad ❤

Comments are closed.

Arkiv