När du missar ett öppet mål…


Jag har vid två tillfällen kontaktat en leverantör som jag eventuellt vill inleda ett samarbete med. Båda gångerna har den här personen varit glad över att att höra ifrån mig, men båda gångerna har ingenting hänt (!!).
Det förvånar mig något enormt. På riktigt. Jag är en potentiell kund. En riktigt bra sådan, faktiskt, det här företaget hade kunnat tjäna en bra slant på oss.
Men.. ingenting händer.
Jag är uppriktigt förvånad. Hade jag haft en säljare som missat inte bara ett, men två sådana tillfällen där kunden hör av sig, då hade jag omedelbart avskedat den personen.
Nu till det konstiga – personen som jag har kontaktat två gånger är inte en anställd säljare på företaget. Det är ägaren himself! Ägaren himself återkommer inte. Kan ni fatta? Jag kan det inte…
Jag har funderat på varför man inte återkommer. Är det helt enkelt så att man är lite fat and happy? För att man redan har så pass många kunder att man skiter i om man får fler? Nja… jag har lite svårt att föreställa mig det… Dom behöver alla kunder dom kan få.
Har man kanske inte tid? Inte heller ett alternativ enligt mig. När en ny kund knackar på dörren så öppnar man! Man tar sig tid. I synnerhet om man är ägare. Och vill man av olika anledningar inte ha fler kunder, så får man ju säga det. Kan jag tycka.

Jag kommer förmodligen fråga ägaren rakt ut varför han inte återkommer med ett businessförslag. För mig är detta så ofattbart. Herregud, man vill väl ha så många kunder som möjligt? Framförallt kunder som är aktiva i sociala medier, som syns och hörs lite här och var, och som definitivt hade promotat deras produkt – vilket jag oxå sa att vi skulle göra (!). Ofattbart att jag inte fått något businessförslag.
Och för att vara övertydlig så är det alltså företaget som kommer tjäna på oss. Inte vi. Vi kommer inte tjäna en krona.

Jaja… bara lite tankar såhär på onsdagskvällen.
Tata kära läsare, vi hörs snart igen <3

One Response to När du missar ett öppet mål…

  • Richard says:

    Vem vill inte göra affärer med dig? Konstiga typer, hehe. Finns säkert någon logisk förklaring, den tar du reda på när du väl frågar varför.
    Ha en fin dag Daniella

Arkiv