We love Linnéa Claeson – JAHAPP we do!

Jag vill fan bara leva. Bara något så enkelt som att få leva på samma villkor som männen i min omgivning. Spela handboll i en jämställd miljö och sedan få ett lika bra betalt juristjobb som killarna som gått juristprogrammet med mig. 
Kunna sluta vara rädd när jag gick hem själv på natten, slippa vara orolig när mina tjejkompisar hoppar in ensamma i en taxi. 
Aldrig mer mötas av ett våldtäktshot när ja öppnade min mailkorg, att varenda kille var mer äcklade av tanken på sexuella övergrepp än över något så naturligt som mens. Att mer resurser satsades på att förhindra våld, hot och sexualbrott i hemmen.
Att kvinnor fick välja att vara både sexiga och osexiga utan att få skuld, skam, kritik, ifrågasättande och missaktning.

Att kvinnor fick amma utan att få höra att deras bröst ska skylas, att alla slutar tafsa på aborträtten, att tjejerna som är yngre än mig slipper utstå samma sak när dom kommer upp i min ålder.
Jag ville att de tre fulla medelålders männen som raggade på mig i hotellobbyn igår efter min medverkan i SVT Opinion hade låtit mig gå förbi utan att kommentera mitt utseende och mer där till.
Att alla män som skickade bilder på penisar och nakna kvinnor under gårdagen höll sin skit för sig själva och inte blandade in mig.
Att alla som skrev att vi feminister nu har gått för långt förstod att vi feminister bara har börjat!

Vilken tjej alltså, Linnéa Claeson for president! Efter att hon avslutat sin handbollskarriär 🙂
Hon har gjort det till en grej att hänga ut alla assholes och deras konversationer – kolla in det på Instagram-assholesonline.
Kan säga att jag fastnade. Hon är jävligt rolig i sina svar!
Nedan en bråkdel av alla meddelanden hon får… (folk är verkligen inte kloka alltså…).


Jag fick oxå för inte så längesedan ett par penisbilder skickade till mig. Från en kille som skrev till mig i jobbsyfte, trodde jag. Efterhand började han fråga om mig, och då förklarade jag vänligt att jag inte var intresserad och avslutade diskussionen.
Då kom penisbilderna (!) Som om jag skulle bli intresserad då! Eeehh… tror knappast det va?!
Jag frågade honom var i konversationen skrev jag något som ens antydde på att jag ville ha bilder på hans penis?? Vad var det som gjorde att han tyckte det var okej att skicka sådana bilder till mig? Vad hade jag possibly sagt som uppmuntrat till detta?
Naturligtvis ingenting! Inte ens en tillstymmelse till uppmuntran! Och jo, jag vet att det finns brudar som uppmuntrar och vill ha sånt, men tro mig, jag_är_definitivt_inte_en_av_dom. Definitivt inte.

Jag fattar inte att man inte skäms!!! Helt jävla ofattbart att man inte skäms ihjäl!
Den här killen spelade, antar jag, förvisso djupt ångerfull och bad om ursäkt, men ”han hade ju blivit såååå kär i mig och kunde inte help himself”.
Eller hur.. Vilket pucko alltså. Suck.
Jaja, den sista idioten är tyvärr inte född och jag tror dessvärre inte att detta kommer upphöra.. det enda man kan göra är att hänga ut dom och försöka skratta åt skiten.

Nu överraskningsfira väninna som har fyllt år.
.. och HEJA Linnéa Claeson <3

One Response to We love Linnéa Claeson – JAHAPP we do!

  • Pernilla Anders says:

    Vilken fantastisk tjej hon är! Fler som henne! Och fler mammor som uppfostrar riktiga karlar! Och att dessa karlarna vågar yttra sig när de märker att deras polare agerar fel mot tjejer!

Arkiv