Att gilla eller inte gilla …

… det är frågan.
Kanske hade denna misshandeln kunnat undvikas om mannen bara hade gillat sambons bild på Facebook.

Det är egentligen inte klokt, men FB-gillningar/ickegillningar (blockeringar & borttagningar likaså) har tydligen blivit en värdemätare på senare tid. På ett sätt kan jag förstå det men kom igen, det har fått oanande proportioner. Man kan liksom inte basera allt på om någon gillar eller inte gillar ens inlägg.
Om någon blockar en så är det ju definitivt en fingervisning om vad vederbörande tycker om en, point taken liksom, men vadfan, man kan ju inte agera utifrån huruvida någon gillar eller inte gillar ens inlägg!

Visst har jag själv tyckt att det vore trevligt om människor man tycker om gillar och/eller checkar in med en, men det är ju inte så att man ställer till med ett jäkla liv om incheckningen/gillningen skulle utebli! Så viktigt är det faktiskt inte. Sen finns det såklart tillfällen då man varken vill checka in eller uppdatera…
Och visst har jag både blockat och blivit blockad själv. Det är verkligen inte många personer som blockat mig – en bara.
Jag har heller inte blockat särskilt många, endast ett par stycken. Men då är det personer som jag definitivt inte vill se eller veta något om. Tyvärr kan man ju inte förhindra det helt (om man tex har gemensamma vänner som lägger upp någon bild), men då är det bara att snabbt rulla förbi och låtsas att man inte såg den fula nunan.

Facebook och andra sociala medier i all ära, men glöm inte att livet händer där ute – i verkligheten!
Tata lovers, önskar er en härlig dag <3

Comments are closed.

Arkiv