Skam

Ungdomsserien ”alla” pratar om. Och som ”alla” ser, ungdomar som vuxna. Idag låg jag sjuk hemma och en av mina kompisar tipsade (återigen) om Skam och att jag bara måste se den. Så det gjorde jag.
Jag sträcksåg säsong 1 och 2.. och gillade serien, men egentligen ingen särskild hög igenkänningsfaktor för min del. Det vet jag att det varit för många av mina vänner. Visst har jag oxå gjort en massa dumheter i slutet av tonåren/början 20års-åldern, men det var under en väldigt kort period. Tack o lov så varade inte den perioden särskilt länge. Jag växte upp. Plus att jag träffade ju min första kärlek I (eller H, på grekiska).

De flesta tycker att alla ungdomar under 25 år måste se serien. Och det håller jag med om. Men även alla tonårsföräldrar bör se serien, faktiskt.

Ingen hög igenkänningsfaktor som sagt, däremot stack det till lite i hjärtat när det slog mig hur otroligt lik ”Jonas” i serien var min (vad jag trodde min sista kärlek) exsärbo A när han var i den åldern. Min exsärbo har precis lika klarblå ögon – eller var det gröna?, som ”Jonas” som dock inte framkommer på nedan bild. Likheten mellan A och ”Jonas” är så sjukt slående! Kopior! Exakt så såg A ut när jag såg honom första gången 1988. Enda skillnaden är att min exsärbo då var långhårig.

Shit, nästan 30 (!!!) år sedan vi träffades första gången. Trettio år. Och ytterligare några år senare hade vi en sommarfling. Och ytterligare 25 år senare, alltså för 1,5 år sedan, blev vi ihop. Och just idag är det ett år sedan vi gjorde slut. Det blev många årtal där, hehe.

Shit.. lite sentimental blev jag allt.. erkänner jag högst motvilligt. Ingen fara dock, jag stannar inte kvar i det modet särskilt länge. I need to get back to work… ja, fastän jag är sjuk. The show måste som bekant go on!

Tata lovers, take care!

4 Responses to Skam

 • Anna-Maria says:

  Där dök han upp igen. Han upptar mycket av dina tankar. Har du tänkt på hur det kommer sig? Jag förstår att du är över honom men ta dig gärna en funderare på varför.
  Jag tror nu mer än någonsin att ni bör prata. Har läst de tidigare kommentarerna och känner samma avsky för din ”väninna”. Har erfarenhet av samma. Hon är inte vatten värd. Vet att du tror på karma. Den kommer slå henne hårt.
  Skam är förresten jätte bra jag har sett alla säsonger!
  Sov gott!
  Och prata med karln! Lova!

 • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

  Tack för din kommentar – som gjorde mig lite paff 🙂
  Visst händer det att jag tänker på A ibland, allt annat vore konstigt – i synnerhet när jag såg hans kopia på ”Skam”. Men att säga att han upptar mycket av mina tankar, nej det gör han inte. Inte mer än andra ex 🙂
  Vad gäller min så kallade ruttna väninna (vill inte smutsa ner min blogg för mycket genom att ens nämna henne), men visst kommer karma bita henne hårt. Det har redan börjat!
  Sist men inte minst: jag lovar att prata med A – om han approachar mig.
  Deal? 😉
  Önskar dig en fin dag!

 • Jörgen says:

  Kommer du ihåg inte vilken ögonfärg din stora kärlek hade? Då kanske du inte var så kär som du trodde. Just saying..

 • Carro says:

  Bästa serien! Får en att förstå hur ens egna tonåring har det och allt dem går igenom.

Arkiv