Hejdå 2016!

Äntligen!
Fastän året började på ett lika fantastiskt sätt som 2015 slutade på, så är jag sjukt glad att året äntligen är över.
De två första veckorna var 2016 helt underbart. Jag var lycklig, jag var glad, jag mådde så himla bra. Precis som jag gjorde under hela 2015 (och tidigare år) och i synnerhet andra halvan av 2015.
Men sedan drogs mattan undan under mina fötter och förpassade mig till ett nattsvart mörker. Det skrev jag om för några veckor sedan, det kan man läsa om här (och delvis här).
Däremot skrev jag inget om sveket jag utsattes för. Ett fullständigt omänskligt svek som träffade mig med full kraft rakt i mellangärdet.
(Det där sveket… av den ena personen förväntade jag mig det. Det är en smutsig, korkad och väldigt ful liten sak (bokstavligen, alltså) så jag blev inte ett dugg förvånad över hennes svek. Önskar henne inget gott. 
Men av den andra personen… det övergår mitt förstånd att han ens kunde.. kom som en total chock. Under_inga_omständigheter trodde jag att han skulle göra så mot mig – eller mot sig själv! I synnerhet inte efter allt han sagt om den där fula lilla saken.. och det var inte lite.. 
Nåväl, detta var en parantes som jag kommer utveckla vid tillfälle. Det finns en hel del att säga – blandannat att hon verkar gilla mina rester.. jag borde kanske skicka en lista! *skrattar ihjäl mig*
Hon är så patetiskt att man knappt kan ta in det.. Pinsamt patetisk..).

Iallafall. Jag fick som sagt ett ordentligt bakslag alldeles i början på året, och för att inte gå under av sorg så startade jag upp ännu ett bolag, rekryteringsföretaget Appointed Sverige AB, samt gick in som delägare i ytterligare i ett annat bolag, detaljhandelsbolaget Inovshop Nordic AB. Jag är alltså uppe i tre företag nu, inkl Daniella Ibis AB där blandannat mina moderators- konsult- och föreläsningsuppdrag ligger.
Plus att jag startade en radiopodd, AjPodden med Bella & Helene.
Plus att jag är Maria Lindbergs agent sedan tidigare.
Plus att jag tog ett konsultuppdrag som regionchef på halvtid fram till årsskiftet.
Plus att jag varit hyfsat flitigt anlitad som föreläsare.
Plus faktiskt att jag skrivit lite mer på min kommande bok ”Från Rosengård till Rosenvång”. Inte mycket, men lite.
Plus att jag har ett pågående bok-projekt med min Micaela <3

Detta var alltså min överlevnadsstrategi. Jag behövde hålla mig sysselsatt mer eller mindre dygnet runt. Jag ville inte ha någon som helst tid att tänka på annat än just mitt arbete.
De första veckorna/månaden av 2016 var utan tvekan en av de absolut värsta perioderna i mitt liv. En känslomässig berg- och dalbana som helt rubbade min annars mycket trygga och stabila tillvaro. Tack o lov så minns jag knappt den tiden.
Men jag ska inte överdriva, allt var inte bara elände och misär, bara de första veckorna. Jag hade oxå många fina stunder under våren 2016.
Från och med den andra halvan av 2016 och framåt vände det helt och livet gick tillbaka till det gamla vanliga.

Det finns dom som säger att jag inte bearbetat min sorg. Att jag bara skjutit problemet framför mig. Att det inte är positivt att jag knappt minns de första veckorna, eller att jag hatar den smutsiga, fula lilla saken.
Well… jag håller inte riktigt med. Det finns inget att bearbeta längre. Jag mår inte längre dåligt. Jag är inte längre ledsen. Det är däremot sant att mitt förakt för den lilla fula smutsen kommer vara för evigt, men det är inget jag mår dåligt över eller ens tänker på särskilt ofta. Förakt förresten.. det är snarare medömkan jag oxå känner. För det är faktiskt uppriktigt synd om en person som är så äcklig, korkad och pinsam som hon är.

Jag är tack o lov mitt gamla vanliga jag, jag mår fantastiskt bra och jag är starkare än någonsin!
Men visst är jag delvis förändrad som person. Jag tror inte längre gott om alla. Jag har om möjligt ännu svårare för att släppa in folk i mitt liv. Jag är mycket mer försiktig nu än vad jag var tidigare. På gott och ont.
Fast detta är inget jag lider av, det är resultatet efter mina oerhört dyrköpta erfarenheter detta året. Och kanske ska jag vara tacksam över sveket jag utsattes för.. ni vet, inget ont som inte för något gott med sig: jag gick ner 11 kilo! Jag startade upp flera företag! Jag har träffat nya fantastiska människor! Och jag är som sagt starkare än någonsin!

Nu ser jag så sjukt fram emot 2017! Undrar om det blir lika många resor detta året? Jag har nästan tappat räkningen på hur många resor jag gjort under 2016:
Rom, Paris 3 gånger, Grekland, Stockholm flera gånger, varav jag bodde där två veckor i maj i samband med Eurovision, Helsingfors, Birmingham, Barcelona, Prag. Vet inte om jag har missat någon resa? Nej, Köpenhamn räknas knappast, haha.
Jag vet redan att jag börjar året med en långweekend i Stockholm 🙂
Sen vet jag att jag ska till både London & Paris, men inte riktigt när.. jag vill även klämma in en solresa ganska snart..
Det kommer förhoppningsvis gå fortsatt bra för mina företag även under 2017, men viktigast av allt är mina fantastiska döttrar. Att det går fortsatt bra för dom med studier, jobb och allt dom väljer att ta för sig, samt att mina nära&kära har hälsan i behåll. Hälsa above all.

Viktigast av allt för mig är att mina döttrar fortfarande ser mig som sin förebild.
Mina döttrar, eller någon annan i min familj för den delen, skäms inte över mig. Jag vet hur man uppför sig. Mitt rykte är gott, både privat och professionellt. Jag sover med gott samvete. Jag håller huvudet högt.
Detta är saker som är viktiga för mig. Anständighet är viktigt för mig.

…och song of the day: Kelly Clarksons Stronger!

… och på tal om ovan låt, så gillar jag den här med, hahahhahahahahaaaaaaa!

… värst med 2016 har iallafall inte varit vad jag råkat ut för. Det är miljoner gånger värre för alla som drabbats av krig och flykt. Människor som har förlorat nära&kära har det oxå miljoner gånger värre. Låt oss heller inte glömma Brexit & Trump..
Så jag ska verkligen inte klaga. Jag kom sjukt lindrigt undan i jämförelse med allt annat elände som hänt…

GOTT NYTT ÅR ALLA FINA MÄNNISKOR <3

10 Responses to Hejdå 2016!

 • Birgitta says:

  Fina Daniella! Återigen träffas jag rakt in i hjärteroten. Du vågar blotta strupen och berätta om din stora sorg. Samtidigt utstrålar du beslutsamhet och stor glädje över familjen. Det är en unik och beundransvärd styrka du besitter. Inte många vågar det. Men att hata är inte rätt väg att gå. Det för inget gott med sig, kära du. Om du ursäktar, det är under din värdighet.
  Jag är glad för din skull och jag önskar dig ett fantastiskt gott nytt år med lycka och välgång! Det kommer gå mycket bra för dig. Välj rätt väg att gå.
  Vh, Birgitta

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tusen tack för fina ord. Det värmer i hjärtat.
   Var inte orolig Birgitta, jag går rätt väg <3
   Tack än en gång!

 • Richard says:

  Always a Classy lady! Gott nytt år Daniella!

 • Kim says:

  Okey nu börjar man fatta lite mer. Jag tror mig förstå att han lämnade dig för en annan tjej. Som du hatar. Varför hatar du henne? Du borde väl hata honom? Var han otrogen? (Och var han det är det fortfarande han du ska hata.)
  Frågan kvarstår varför han inte gjorde slut mellan fyra ögon eller ens vågade träffa dig. Det hade jag fortfarande velat veta om jag vore du.
  Kom igen nu och skriv om vad som hänt! Vi spricker ju av nyfikenhet!
  Gott nytt år på dig!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   För att den här tjejen var en kompis till mig. Inte min allra bästa vän, men vi umgicks varenda sommar i så gott som 25 år. Jag var dessutom hennes kund. Från den dagen hon såg mig med min kille så ville hon ha honom. Det såg jag på henne. Så gör inte en kompis. En kompis blir inte ihop med din kille en kvart efter att det tagit slut mellan er. Hon påstår att vi inte var kompisar – bara det är så sjukt patetiskt. Hon måste väl försvara sig på något sätt.
   Jag betraktade inte ens henne som ett hot – hon har ett rykte som inte är av denna världen!!, hon är inte den smartaste personen jag känner.. plus att min kille hade berättat en del om henne, inga smickrande saker, tvärtom…! Jag var medandraord inte orolig. Min kille skulle aldrig titta åt en sådan som henne, trodde jag..
   Glad dock att han inte träffade en knock-out, det hade nog inte känts så bra..men att han var med henne, det kommer jag aldrig att förstå.
   Så, därför hatar jag henne. Därför önskar jag henne inget gott. Förstår du nu?
   Och Gott Nytt på dig med!

   • Kim says:

    Okey jag fattar nu. Beklagar att du genomlidit detta! Är helt med på att du hatar henne. Stort svek. Icke-snygg hantering, helvete man gör inte så. Jag fattar. Det kommer alltid finnas gamar. Hon var väl sotis på dig. Kan tänka mig att hon inte har särskilt många vänner. Du tror väl på karma? Hon kommer inte undan.
    Ska vara lite jobbig nu. Jag fattar att du hatar henne. Men jag fattar inte att du inte hatar honom. Han har ju trotts allt också en roll här. Och han vågade inte möta dig när han gjorde slut. Det hade jag velat veta varför. Vet att jag tjatat om det!

    • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

     Tro mig, jag har haft så sjukt många frågor som jag ville ha svar på men jag har accepterat att han inte kommer möta mig face-to-face för att förklara. Jag tänker inte längre på det för jag mår inte bra om jag tänker på det. Och nu kan det kvitta. Det är snart ett år sedan vi gjorde slut. Jag har gått vidare – med eller utan svar.
     Och varför jag inte hatar Honom… Jag vet varför. Delvis. Men det är något jag väljer att behålla för mig själv. Vill inte lämna ut honom. Eller mig! Såhär mycket har jag aldrig tidigare avslöjat om mig själv.
     Där är vi nu – livet går vidare och nu är det nytt år och nya tag. Framåt 🙂

 • Anneli says:

  Du e inte bara stronger, du värkar lite elakare osså om jag inte tolkar dig fel? HAHA! BRA BELLA!! DET VA PÅ TIDEN! Va inte mesig o sluta va så snäll!! Häng ut slöddret. Hon har pissat på dig och er vännskap. Hon borde sagt till dig vad som hände! Gjorde hon de? Nä! Den fega råttan! Hon kommer o skita i det blå skåpet va så säker på det. Sånna som hon assåå! Kommer inte långt. Vi kan hjälpa på traven HAHA!
  Karma is only a bitch if you are. And she iiiiis!
  And you my darlinglove, du e snygg smart het, lång HAHA! Bästa nyåret till dig <3

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag elak??? Aldrig, moahahahahhaha!
   Tids nog kommer allt att komma ut. Ha inte så bråttom…!
   Och sååå lång är jag inte. Det är bara för att jag alltid har klackar.. 🙂 jag är bara 1,67!
   .. fast det beror på vem man jämför med, hahahahhahaha!
   Gott Nytt År :)))

Arkiv