Hur viktig är familjen egentligen?

Ja, för mig är den allt. Viktigast av precis allt annat. Mina barn, föräldrar, syskon, syskonbarn och respektive – sjukt viktiga för mig. Jag älskar dessa människorna så himla mycket och skulle inte klara av att bli ovän med någon i familjen. Inte heller att inte ha kontakt med någon familjemedlem.
Jag vet att det inte är så för alla. Men jag kan inte hjälpa att jag ändå blir så förvånad när jag hör om andra som nästan aldrig träffar sina syskon. Sina föräldrar. Eventuella syskonbarn.
Jag förstår att man inte väljer sin familj, och jag förstår att alla familjer inte är som min. Men. Det är ändå familj. Man har (förmodligen) växt upp tillsammans. Man delar förmodligen en massa minnen ihop. Oavsett om det är goda minnen eller inte. Och är det hemska minnen man har av sin uppväxt så förstår jag att man kanske inte vill ha med sin familj att göra.

För mig är det så ofattbart att inte ha kontakt med min familj. Jag har å andra sidan haft en underbar uppväxt. Och min familj är världsbäst. Självklart kan vi oxå bli arga på varandra. MEN, man blir snabbt vänner igen. Man går inte och surar. Och det finns verkligen ingen stolthet eller prestige i vem som tar första steget till försoning.
Försoning & försoning förresten, så långt har det aldrig gått, att vi inte pratat på veckor eller månader (herregud!).

Som sagt, såhär runt jultider blir jag alltid extra blödig. Jag är redan ganska känslig som det är och kan gråta för minsta lilla, men runt jul alltså…
Jag lider med människor som är ensamma. Som inte har någon att vara med över julen. Detta är en högtid där ingen människa ska vara själv.
Snälla, gör som jag gjort, fråga folk i er närhet om dom har någonstans att ta vägen. Erbjud dom att följa med annars. Du kommer garanterat göra någons dag!
Detta pratade jag för övrigt med Susanne Fatah på radion imorse. Jag och två tjejer till som jag inte träffat tidigare, Bahare och Johanna. pratade om julen. Om traditioner, mat, julklappar, hur året har varit mm.
fullsizerender-5
Nedan bild låg på P4s sida på Instagram. Jag lade oxå till bilden på min Instagram.
img_4357

Tata gott folk, ta hand om er och jag önskar alla fina människor en underbar kväll, såhär dagen före julafton
fullsizerender-3
IMG_0587
Mina vackra döttrar.. de absolut viktigaste människorna i mitt liv.
Som jag älskar er <3

Comments are closed.

Arkiv