När ens respektive inte är särskilt respektingivande…

… vad gör man då?
Eller om du inte gillar dina barns/syskons/vänners val av pojkvän/flickvän? Ja, du kanske inte kan göra något alls, men shit så dålig stämning det kan bli..
Tack o lov talar jag inte av egen erfarenhet, pust, men jag känner folk som tyvärr hamnat i den knipan. Och det finns inte ett skit man kan göra.

Föreställ er att ni ska presentera er flickvän/pojkvän till era föräldrar, och den här personen är värsta losern (oavsett kön!), hur presenterar man hen med huvudet högt?
Jag själv har varit i den situationen när jag var ung och dum och dejtade killar med tvivelaktigt rykte och som inte var något man direkt presenterade för föräldrarna… som tur var så visste jag att dessa killar inte var något att ha (men jag var ändå tvungen att revoltera lite..) och lät aldrig mina föräldrar träffa dessa förlorarna. Jag skämdes ju eftersom jag visste att dessa inte var något att ha (tacksam att jag hade vett att skämmas, trots min ringa ålder…). Men framförallt ville jag inte såra mina föräldrar genom att komma hem med värsta trashen. Och det gäller fortfarande i allra högsta grad.
Och som sagt, jag hade skämts att dra hem någon som inte är särskilt representabel. Once a whore, always a whore, är det inte så man säger? Gäller både män och kvinnor.

Jag skulle aldrig någonsin välja att vara med en man som min familj inte gillar. Visst, det är jag som ska leva med personen i fråga, men speciellt min mamma brukar alltid ha rätt när hon uttalar sig om folk..
Min bror och/eller syster skulle heller aldrig välja att vara med någon smuts med ett rykte som få människor skulle vara stolta över. Det är ju pinsamt.
Fast… jag valde ju I (eller H), min allra första kärlek, och honom ville min mamma inte alls veta av. Inte för att han hade dåligt rykte eller så. Inte alls. Men för att han var otroligt svartsjuk och lät inte mig vara mig själv. Och där lyssnade jag överhuvudtaget inte på någon. Jag älskade ju honom.. och jag var 20 år, ej att förglömma.
Image 2016-09-14 at 22.39
Nej, inga föräldrar önskar att deras barn är ihop med någon som har legat med hela stan (tjejer som killar), med personer som har katastrofalt smutsigt rykte, som är backstabbers och/eller över lag dåliga människor.
Visst kan alla människor förändras, det är jag övertygad om. Men då gäller det att man slutade med sina dumheter när man var ung, inte att man fortsätter när man över 40-45..

Please God, gör så att mina barn kommer hem med bra människor, pliiiiiis <3
Då så, hej så länge alla fina människor!

image

6 Responses to När ens respektive inte är särskilt respektingivande…

 • Tina K says:

  Det där är så svårt. Jag skulle heller aldrig vilja att mina döttrar kom hem med någon loser, eller min son med någon slampa. Men det kan vi inte styra över. Vi måste vare sig vi gillar det eller inte acceptera våra barns beslut. Annars tror jag att vi kommer vara förlorarna. Som du själv säger dina föräldrar gillade inte din första kärlek (vad heter han egentligen??? Du skriver I eller H??) men du, du älskade honom och deras åsikt betydde noll..
  Jag älskar din blogg, fortsätt beröra oss med kloka inlägg. Och fortsätt beröra oss med knäppa inlägg.
  Kramar från Tina i Linköping

 • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

  Ja vad heter han, mystery man, hahaha! Hans namn börjar på I och på grekiska är bokstaven I ett H. Därav att jag skriver I eller H. OK? :)) Vill dock inte skriva ut hans namn. Inte för att det är hemligt.. det kanske jag förresten gör någon gång, alltså skriver ut hans namn.. en liten hint, för att förvirra dig ännu mer så finns namnet även på svenska, men börjar oftast då på E… (sorry, had to, hahaha).

  ..och nej, inga normala föräldrar vill väl att deras barn ska komma med losers/slampor – och inga normala vuxna drar väl hem sådant patrask heller? Får man väl hoppas iallafall…

 • Petter says:

  Inte många killar drsr hem vandrings pokalen om du förstår va jag menar. Ingen man vill va med en tjej som alla haft. Dem polare som vill har inga krav och får inte bättre än madrass brudarna.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   …fast nu vänder ju inte jag mig till bara tjejer. Killar kan vara lika mycket ”vandringspokaler” och/eller ”madrasser”.
   Det kan mycket väl vara så att man inte tror sig ”få bättre” och därför nöjer sig med en person som ”alla andra” haft.
   Jag känner säkert folk (killar som tjejer) som förmodligen inte skulle bry sig om deras respektive har smutsigt rykte – men jag känner desto fler som definitivt skulle bry sig.

 • PM says:

  Män ovh kvinnor med självrespekt och dignitet beblandar sig inte med icke-likasinnade!

 • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

  Kort och gott, PM – man ska alltså hålla sig till sin sort.
  Budskapet levererat 🙂

Arkiv