Att vara stark kvinna

Det här med att vara stark. Och kvinna. Känner ni någon som är en stark kvinna? Jag gör. Utöver mig själv, många andra kvinnor.
Dessvärre är det inte alltid positivt att vara en stark kvinna. Många män klarar inte av starka kvinnor. Jag vet många relationer som krasat på grund av att kvinnan är för stark.
Även om jag och flera av mina väninnor vetat om att våra killar faktiskt beundrat vår styrka och varit stolta över oss – och det är bl a oxå därför dom attraherats av oss in the first place – så är det ändå inte många män som klarar det i längden.
IMG_0734
..If you win my heart once, you´ll have it forever..<3

Jag har flera killkompisar som absolut inte skulle klara av att deras kvinna tjänade mer pengar än dom (!). Jag finner det så märkligt. Varför, liksom? Vad spelar det för roll? Speciellt om man bor ihop? Och har barn ihop, kanske!?

När jag var anställd tjänade jag ganska mycket pengar. Så träffade jag Micke som var miljonär, som inte var ”bekväm” med att jag tjänade mycket pengar. Och att jag kände så mycket folk. Han kunde inte hantera det riktigt. Synd.
Nu var inte detta enda anledningen till att vi gick skilda vägar, det fanns andra orsaker.
Det roliga var att vi faktiskt blev ihop igen flera år senare (första gången var 2006, för 10 år sedan) och nu var  jag egenföretagare och tjänade inte ens en fjärdedel av mina tidigare inkomster, och det gillade väl Micke, hehe.
Nu höll vi inte ihop särskilt länge omgång numer två heller, och det var pga de andra orsakerna som fortfarande kvarstod, inte bara för att jag var ”stark”.
(och absolut inget ont om Micke, han är världens snällaste kille, oerhört generös och stort hjärta, han gav tex min dotter en filmkamera, och jag vet att han hade ställt upp för mig direkt om jag hade behövt hans hjälp).

På tal om styrka..  ärligt talat.. hur jäkla stark tror folk att jag egentligen är? Jag är faktiskt inte alltid så stark som man kanske kan tro. Jag kan vara lika svag som jag är stark. Och det vet folk som verkligen känner mig.
Bara för att jag inte berättar om dåliga saker, så innebär det inte att jag är förskonad från det. Det är jag inte, tyvärr. Jag kan ligga som en blöt fläck på golvet när jag är sårad.
Jag har råkat ut för att man dragit undan mattan under mina fötter, och då var jag verkligen inte särskilt stark när det hände. Tvärtom. Allt var nattsvart och jag föll ihop som ett korthus. Det var en fruktansvärd känsla. Sorgen var förlamande och jag tappade bort mig själv. Jag var konstant ledsen. Tappade periodvis tidsuppfattningen. Magrade 10 kilo. Jag kände överhuvudtaget inte igenom mig själv längre.
Och det var nog det som gjorde att jag mer eller mindre tvingade mig tillbaka till verkligheten. Och inte att förglömma, några fantastiska vänner som inte vek från min sida, bidrog oxå till det.

Allt handlar om hur man förhåller sig. Det är okej att gråta. Det är okej att vara ledsen. Att sörja. Att älta. Allt det är okej.
Men. Det är inte okej att göra dom sakerna för länge. Det är så lätt att man hamnar i en nedåtgående spiral och ju längre ner man kommer, desto svårare är det att ta sig upp.
Jag är tacksam att jag hade folk runtomkring mig som inte lät det hända. Jag är oxå tacksam för att jag inte lät det hända. Jag är ju i grund och botten en glad person. Jag vill vara glad. Och jag vill vara stark och oberoende.
Det passar inte mig att vara svag och att mitt mående ska vara beroende av andra. Då är det bara jag som kan sätta stopp.
Och det gjorde jag. Det var svårt, men det gick.
IMG_0625
Oavsett hur stark en kvinnan är, så vill hon alltid att en man ska säga ”min lilla tjej” till henne
..yes, det kan jag hålla med om… ibland behöver även vi starka kvinnor få lov att vara svaga…
Notera, inte in a patronizing ”lilla-gumman”-way, utan mer gulle-gulligt. Ja, ni förstår.

Kram Bellove   och en high-five till alla starka kvinns och till männen som kan hantera oss!

2 Responses to Att vara stark kvinna

  • Jeanette says:

    Mycket intressant ämne. Du borde även skriva om starka kvinnor som inte är så snälla mot varandra. Dessa finns överallt. Så fort en kvinnan blir chef ska hon genast trycka ner sina kvinnliga kollegor. Det är något du borde skriva om

    • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

      Tack för din kommentar. Det kanske jag skriver om någon gång!

Arkiv