Hur reagerar du vid anklagelser?

… i synnerhet om dom är tagna ur luften? Jag blir iallafall först förvånad och försöker hitta vägar att bevisa min oskuld (i detta fallet kontaktade jag en fd medarbetare, en tekniker, som jag bad om hjälp). Sedan blir jag förbannad och vill inte alls bevisa att jag är oskyldig. Mitt ord ska räcka. Och till sist blir jag likgiltig och skiter högaktningsfullt i vad man tror. Så länge jag vet vad som är sant så kvittar allt annat.
Faktiskt har jag ett stadie till: jag blir ledsen. Ledsen för att jag överhuvudtaget blir anklagad för något jag inte har gjort.
Fast jag borde inte bli ledsen… dom som är beredda att slänga ur sig makabra anklagelser, det är små människor (vissa bokstavligen små! 1,10 kort. Med armarna uppsträckta). Små människor som inte själva har jätterent mjöl i sin egen påse.. Små människor som förmodligen försöker döva sitt egna samvete (om det ens finns något samvete…).
Små människor som inte förstår vad som avgör om jag ska agera på något eller inte.
Fast dom kanske utgår från sig själva – vad vet jag?
Och sen går jag tillbaka till att bli förbannad igen.

Men.. ”Be sure to taste your words before you spit them out” har jag läst någonstans.. Och det borde många göra. Faktiskt jag oxå, om jag ska vara helt ärlig. Jag smakar inte alltid på mina ord innan jag levererar dom. I synnerhet inte om jag är arg. Och arg, det blir jag tex om man anklagar mig för saker jag inte gjort.
Just saying.
Inom kort ska jag berätta exakt vad detta handlar om.
..men tills dess…

okänt.jpg

One Response to Hur reagerar du vid anklagelser?

  • Zandra Irlander-Griffin says:

    LOL!
    Skrattade högt när jag läste ditt inlägg då jag gör precis så!

    Visst är det märkligt, dessa människor har ingen som helst taktik eller finess i det de gör och det värsta / bästa är att de om och om igen bevisar sin storlek 🙂

    Lycka till och jag ser fram emot att läsa om hur det artade sig!

Arkiv