Längesedan jag sist skrev om detta

Organdonation.
Så sjukt viktigt. Läste om ett inlägg som en mamma hade gjort på FB, om sin 15åriga son som gick bort och då blev jag påmind igen om hur viktigt det är att åtminstone ta ställning till hur man vill göra.
Min familj vet att jag vill donera mina organ den dagen jag tar mitt sista andetag – och herregud låt det dröja jääääkligt länge!
Jag skulle för övrigt bli så förbannad om jag hade gått och dött nu. Jag verkligen älskar livet och allt det har att erbjuda. Jag älskar att jag har världens bästa barn, familj, jobb, vänner. Jag älskar att jag har allt man kan önska sig och min enda önskan är att mina nära och kära får förbli friska. För har vi inte hälsan kära vänner, så har vi ingenting..
Och just därför är det så viktigt med organdonation. Du har ingen nytta av dina organ när du är död. Men någon annan har!
Tänk vilken skillnad man kan göra!
IMG_3687
Jag vet faktiskt inte hur majoriteten av människorna ställer sig till organdonation. Jag vill tro att man är positivt inställd. För är man inte det, då ska man väl heller inte kunna ta emot organ om man, gud förbjude, skulle behöva det?
Sen finns det såklart religiösa aspekter som man kan skylla på.. men nej, jag köper nog inte det ändå… jag tycker det handlar om medmänsklighet. Göra det som är rätt. Och man behöver som sagt inte sina organ när man är död.
Jag tror förvisso på att man fortsätter leva någon annanstans efter att man dött från denna världen. Och på den platsen finns inga sjukdomar, krig eller annat elände, och därför behöver man heller inte åka dit med sina organ. Man får nya där!

Så, ta ställning och gör det lätt för dina anhöriga.
Trevlig fredag alla fina människor!

Comments are closed.

Arkiv