I Limhamns Lokaltidning

Stolt över att ha fått så mycket utrymme i media under så kort tid. Mer än vanligt, hahaha.
Igår var jag med i Limhamns Lokaltidninghttp://m.malmo.lokaltidningen.se/limhamnare-hjälper-grekiska-artister-under-eurovision/20160501/artikler/160509996

Klicka på länken ovan 🙂

Daniella Ibis hemma i Limhamn. Snart bär det av till Stockholm, där hon ska ta hand om den grekiska delegationen under ESC. Foto: Markus Celander
Daniella Ibis hemma i Limhamn. Snart bär det av till Stockholm, där hon ska ta hand om den grekiska delegationen under ESC. Foto: Markus Celander

Limhamnare hjälper grekiska artister under Eurovision

Daniella Ibis: ”Grekerna bad specifikt om mig som värd”

PERSONLIGT

Namn: Daniella Ibis.
Ålder: 45 år.
Bor: Limhamn.
Familj: Tvillingdöttrarna Elena och Micaela, 20 år.
Gör: Egen företagare inom kommunikation/markandsföring.
Schlagerfavorit: Carola Häggkvist.
ESC-artister som varit anmärkningsvärt trevliga: ”Bonnie Tyler och Sanna Nielsen”.

LIMHAMN. När popgruppen Argo kommer till Stockholm för att framföra Greklands bidrag i Eurovision Song Contest så är det en limhamnare som ska hjälpa dem att finns sig till rätta.

–Tävlingsproducenten Christer Björkman sa till oss som ska vara värdar att vår uppgift är att säga ja till allt som artisterna ber om, utom droger, säger Daniella Ibis med ett skratt.

Under flera år har Daniella Ibis varit egenföretagare med många järn i elden – konferencier, moderator, rekryteringskonsult, marknadsföring, med mera. 2013 la hon en ny syssla till samlingen. ESC skulle det året gå i Malmö Arena, och värdar utsågs till varje deltagarlands delegation.

–Jag fick vara värd åt den grekiska delegationen. En delegation är en ganska stor grupp, förutom artisterna är det managers och folk inom media.

Daniella Ibis har själv grekisk bakgrund, och hennes uppgift gick i korthet ut på att hjälpa grekerna med att ta sig från punkt a till b, att arrangera besök på till exempel grekiska ambassaden eller hos grekiska föreningar.

Hon gillade uppdraget så mycket att hon inte tvekade att ställa upp igen året efter i Köpenhamn. I fjol, i Wien, hade hon dock inte möjlighet att ställa upp på grund av sitt jobb. Men i år är det alltså dags igen i Stockholm.

–Det roliga är att grekerna bad specifikt om mig. Det var nöjda med det jag gjort tidigare, sa de.

Uppdraget är ideellt, och det är Daniella Ibis helt okej med eftersom det ger henne så enormt mycket att vara med.

–Det är ju ett ganska intensivt jobb, och det krävs att man är självgående och kan ta egna initiativ, men jag får så mycket tillbaka. Jag får publicitet, och jag får se allt på plats live. Och artisterna jag hjälpt har jag fortfarande kontakt med på facebook.

Är ESC stort i Grekland?

–Ja. De har ju inte en massa deltävlingar under flera veckor som vi har i Sverige, utan en enda tävling som avgörs under en kväll, så som det var här förr. Men folk är helt klart engagerade.

Comments are closed.

Arkiv