Jag och mitt årliga godisförbud, alltså..


Varje år brukar jag, med start den 1a september och pågå fram till julafton, införa godisförbud. Det innebär alltså att jag inte får äta godis, glass, choklad, kakor, chips, you name it.
Denna gången började jag den 1a november.
Fast den här gången är det asjobbigt. Och då började jag ändå två månader senare. Jag har fortfarande inte haft något återfall, men jag är så sjukt sugen på godis… har varit det så gott som hela tiden.
Jag är konstant sugen. Ser godis överallt och vill ha det hela tiden.
godis
Och nu är det så illa att jag har börjat förhandla med mig själv om tiden…alltså att inte köra tiden ut, fram till julafton.
Från allra första början var det dock ok att äta godis om jag vill när vi åker till min dotter i Skottland i mitten på december. Den resan bokades innan jag införde godisförbudet.
Om jag vill? När har jag inte velat ha godis? Aldrig liksom!

…men sen har jag börjat säga till mig själv att det är väl ändå ok att äta godis när jag ska på ett julbord första veckan i december… ? Eller festen som jag ska på, oxå första veckan i december?
Och den 20 december är vi ett gäng tjejer som alltid julbakar, och då är det väl synd om mig om jag inte får äta?
Och nu är det så illa att jag börjat förhandla med mig själv om att bara köra november månad ut..  och knappt det.. Den 28e november ska vi på ytterligare en fest, och jag kommer ju vilja äta godis då oxå…

Jag har inte bestämt mig än, men det lutar åt att jag bryter i förtid..
Återstår att se.. under tiden håller jag mig på mattan!

Comments are closed.

Arkiv