Bland det bästa jag läst om ryggradslösa pappor

Ryggradslösa pappor och deras nya kvinnor som blir svartsjuka på barn från tidigare äktenskap.
Av Elaine Eksvärd.

”Jag ska berätta en sak av många som min pappa har gjort mot mig. Varför jag tar upp det är för att jag har hört så många idag vuxna som varit med om liknande situationer med sina pappor. Men också bekanta, oftast kvinnor, som inte är helt schyssta mot barnen till sitt respektive.

FenomenetPappan blir tillsammans med en ny kvinna som är svartsjuk på dig och dina syskon – barnen från den tidigare relationen.
Den nya kvinnan är en riktigt häxa. Hon gör allt i sin makt för att frysa ut dig, tvingar din pappa att välja mellan sina barn och henne. När och om hon får nya barn med pappan gör hon en ny inre cirkel i familjen där ”de gamla” barnen från det tidigare äktenskapet inte får vara med. På olika sätt exkluderar hon hans tidigare barn.
Och pappan, den ryggradslöse idioten gör som häxan vill.
Sviker sina barn gång på gång. Kommer med bortförklaringar som ”Ja men min nya fru är ju lite speciell”. Han tillåter häxan vara ”speciell” och sätter sin relation till barnen på spel. Och syskonen – halvsyskonen – hamnar i ett ofrivilligt rivalskap trots att de har blodsband.
Allt på grund av en ryggradslös pappa som inte står upp för sina barn och en häxa som har mage att vara svartsjuk på dessa barn – unga som vuxna.

Jag var sexton år när jag fick bo tillfälligt hos min pappa och hans nya fru för att mamma och jag bråkade för mycket. Jag märkte att hans fru inte tyckte om min närvaro, kände mig som en främling i mitt eget hem. Pappa och hon hade varit tillsammans i två år. Jag hade haft det där rummet i tio år. Jag höll ytterst låg profil och stannade inne på mitt rum så fort jag var hemma, men försökte hålla mig ute så länge jag kunde. Men så kom dagen då jag skulle öppna mitt rum och dörren var låst. Häxan höll i nyckeln och min pappa satt med krökt rygg och förklarade att jag inte var välkommen till dom längre för att min närvaro gjorde häxan ”stressad” och hon fick migränattacker.

Min mamma hade aldrig valt en man framför sina barn. Och den man hon sen träffade som redan hade två barn – dom behandlade hon som sina egna. Det finns med andra ord bra bonusmammor och bonuspappor.

Häxor: Hur kan ni vara så svartsjuka att ni aktivt får er respektive att förskjuta sina egna barn? Sök hjälp för din svartsjuka. Se inte barnens exit som en lösning på din migrän. Ta en tablett istället.

Ryggradslösa pappor (och mammor): Gör slut med häxan, det skulle du gjort så fort du såg tendenser till svartsjuka mot dina barn. Du satte barnen till denna värld, de ska komma först tills den dag du väljer att lämna världen. Att behöva berätta en sån sak känns märklig. Har du barn med häxan så säg att antingen söker hon hjälp för sin svartsjuka eller så är det slut. På så sätt kan du rädda relationen till dina barn och syskonen till varandra.

Det märkliga är att folk trippar på tå kring dessa häxor. Man pratar inte om dem. Man stoppar heller inte pappan från att överge sina barn. Man lägger sig inte i. Men jag tycker fenomenet borde tas upp och pratas om mer. Min förhoppning är att ett gäng ryggradslösa föräldrar och deras sjukligt svartsjuka respektive ska läsa detta, känna igen sig, tänka om och göra något annat.

Jag tror samtidigt att många har svårt att dela en sån här text för att undvika att väcka häxan som sover. Tyvärr. Dela texten, skicka den till din ryggradslöse förälder och häxan – låt texten bränna dem och håll tummarna för att de vaknar.
För min del är det för sent, jag har ingen kontakt med min pappa. För andra kanske relationen kan räddas bara problemet lyfts.”

Jag delar detta av exakt samma anledning som Elaine skrev detta: nämligen förhoppningen att någon häxa och ryggradslös pappa (eller mamma) läser detta och tänker om.
Jag har träffat några sådana, både häxor och ryggradslösa pappor, och tyvärr har jag inte mycket hopp om förändring.
Är man dum i huvudet, så är man.
Men som sagt, mirakel sker.

 

Comments are closed.

Arkiv