Går det att banka vett i någon?

..eller måste vederbörande själv förstå?
Jag är uppriktigt förvånad över vissa personers oförmåga att förstå vissa saker. Det är inga lågbegåvade människor (dom jag känner till), men ändå är det något som hindrar dom från att inse att dom måste ändra sig (Vem jag är att bedöma vem som ska ändra vad? Relevant fråga. Ingen. Men folk jag känner och älskar, drabbas. Därför vill jag se en förändring).
Och nej, jag är naturligtvis inte perfekt, långt ifrån. Jag har oxå mina brister som alla andra. Men jag hävdar att det är skillnad på brister och brister. Att medvetet fortsätta gå i samma hjulspår med skygglapparna på, skänker verkligen ingen visdom, som någon sa till mig för flera år sedan, ganska exakt 8.
Där och då, alltså för ca 8 år sedan, tvingades jag konfrontera mig själv. På riktigt. Ni vet, man kommer till ett vägskäl och tvingas till eftertanke. Och få börja ta konsekvenserna för sina tidigare beslut.
Jag är mycket tacksam att jag faktiskt tog tag i mig själv för 8 år sedan och gjorde den där resan i mitt inre. Jag fick tuffa wake-up-calls. Och jag fick face reality. Och jag är så ledsen för människor som sårades i min framfart. Så ledsen.

Idag kan jag se mig själv i spegeln. Jag kan sova gott om nätterna. Jag vet att jag är en bra person med hjärtat på rätta stället.
Men frågan i rubriken kvartstår. Går det att banka vett i någon?
Fast egentligen vet jag svaret. Det är dessvärre nej.
Personen måste själv komma till insikt. Och det kan dessvärre ta många år.

Comments are closed.

Arkiv