Det här med att julpynta

Tänkte dra fram julen igår. Så jag gick ner i källaren och.. upptäckte att jag har ju knappt några julsaker kvar.
Just det. Översvämningen, remember. En hel del saker strök med då. Flera ljusstakar och så gott som allt pynt. Det mesta stod på golvet.
Förutom den här Lucia-julstaken som jag fick av min mamma …
bild 1
…nedan tomte som jag köpte från Polen för 3 år sedan när vi var ett gäng på SPA … Den resan, ja.
Shit.
Missade ni den? Klicka då här och read all about vår fruktansvärda hemresa

Vill inte ens tänka på det. Där och då var jag knappt vid medvetandet för jag hade tagit en åksjuketablett. Jag tillochmed njöt (ja, jag vet, helt sjukt!) av att det gungade så skönt. Men i efterhand, långt efter, när det gick upp för mig hur allvarligt det faktiskt var, när det verkligen sjönk in på riktigt, ja, då fick jag nästan panik. Post-reaktion. Så tacksam att jag faktiskt var ”borta” under resan. Tror inte mina väninnor hade velat hantera ett psykfall, för det hade jag garanterat agerat som.
Så den här tomten betyder mycket för mig. Den symboliserar vänskap & glädje!
bild 2
..och nedan stjärna och julstake. Ja, vad ska man säga om dessa efter ovan tomte-story? Inte så mycket va?
bild 5
Jag är hursomhelst extra glad för just dessa sakerna för dom har jag haft längst tid, bortsett från tomten. Och ni vet ju hur jag är med mina saker.. jag vill ju ha dom – även om jag inte använder dom. Tex stjärnan i fönstret har jag inte använt på 100 år. Men den är min och jag vill själv bestämma när och om jag ska slänga den. Ingen jäkla översvämning ska bestämma det.

Och på tal om översvämningen så har jag min väninna Lady Di & hennes underbara svärmor Ewa på middag imorgon, det var svärmodern som lånade ut sin pump till mig efter att Diana hade sett mitt rop på hjälp på facebook. Något jag är oerhört tacksam över.
Fan vad bra det är med Facebook alltså!
Nu ska jag ut och shoppa julsaker, tata så länge 🙂

Comments are closed.

Arkiv