Imorse när jag körde till Lyyynd …

… såg jag en stackare som körde upp.
Hur jag vet att det var någon som körde upp? Jo, för jag kände igen inspektören, och för att jag vet hur deras bilar ser ut. Det var den inspektören som godkände mina döttrar. Han var grym! Faktiskt inte bara för att han godkände mina tjejer, men för att han var proffsig och ändå inte överdrivet formell. Han ingav lugn och förtroende. Framförallt kunde han bedöma huruvida någon kan köra bil eller inte.
Jag upplevde honom iallafall som mycket erfaren och att han visste om en ”miss” berodde på nervositet eller inte.
Så, om den här stackaren jag såg idag ”bara” kan köra bil, så kommer hen oxå att bli godkänd av just den här inspektören.

För övrigt så rekommenderar jag alla föräldrar som har barn som håller på att ta körkort, att följa med när dom övningskör med trafiklärare.
Mina barn gick på Mårtenssons Trafikskola och dom hade några olika lärare, men en av lärarna, Christoffer T var riktigt, riktigt bra (det var även Andree B & Magnus Ö).
Christoffer var den mina tjejer hade mot slutet. Han jobbade inte bara med själva körningen utan även med självförtroendet. Han hade en ängels tålamod.. Det hade inte jag alla gånger.. Christoffer var även pedagogisk. Det var inte jag alla gånger.
När jag var ute och övningskörde med mina tjejer, och jag sa till dom att göra på ett speciellt sätt, hände det flera gånger att mina döttrar sa ”Men Christoffer har sagt att vi ska göra såhär”. Och helt klart skulle dom göra som läraren sa.
Och jag lärde mig själv så himla mycket bara genom att åka med. Små enkla tips, hur man ska tänka, vad man ska vara uppmärksam på, o sånt. Jag vågar påstå att jag faktiskt blivit en ännu bättre förare sedan Elena & Micaela tog körkort.

… och för den som inte vet var Lyyynd ligger, kan jag berätta att det ligger i norra Malmö.
IMG_3456
Äsch, jag bara skojade. Jag var såklart i Looound. Som vi säger i Malmö.

..och snart börjar Lundaborna bli irriterade och eftersom jag inte vill irritera någon så, Lund.
Eller föredrar ni förresten Lundensare?
Whatever – trevlig afton 🙂

Comments are closed.

Arkiv