Sånt här gör mig uppriktigt ledsen…

Jag lider så med barn som fasar för sommarlov (eller vinterlov) för att deras föräldrar super sig fulla.
Läste en krönika på Aftonbladet som handlar om just detta och blev ledsen men fan oxå jävligt förbannad.
Jag blir så arg på föräldrar som inte kan hantera spriten. Ge fan i att dricka då! Sök hjälp! Var inte så jävla egoistisk!
Har man inga barn, sup då så mycket du orkar. Men om man har barn, är det ens förbannade skyldighet att hålla sig nykter.
Ja, jag förstår att det kanske finns en anledning till att man dricker – men ens barn borde vara anledningen till att man INTE ska dricka.
Jag har svårt för fulla människor som tappar kontrollen. Kan inte hjälpa det. Har alltid haft det, kommer alltid ha det.
Är man bara glad och trevlig, inga problem, men om man blir störig…nej..inte bra. Eller aggressiv, det är definitivt inte bra.

En gång har jag varit riktigt full. Det var min första fylla som 16åring, jag blev full på något som heter Rosso Antico och fanta.
IMG_1077
Än idag kan jag inte ens lukta på Rosso Antico, då kastas jag tillbaka till hösten 1986. Och det var verkligen ingen trevlig erfarenhet. Jag kräktes i två dygn och trodde att jag skulle dö. Aldrig nånsin att jag försätter mig i en sådan situation ever again.
Och nej, jag är inte nykterist, jag kan tycka om att ta en drink då och då. Och visst har jag blivit lite berusad, men aldrig så att  jag inte vet vad jag gör.
Min kompis Linda, som jag firade midsommar hos igår, undrade om det hade med ett eventuellt kontrollbehov att göra, att jag dricker så sällan?
IMG_8523
Det är inte alls så, jag tror mer det har att göra med att jag inte gillar smaken av alkohol, har jag kommit fram till. Och dom få gångerna jag blir lite lagom lullig så har jag druckit söta drinkar.

Det blev iallafall en trevlig kväll hos Linda, mycket mat, mycket dricka, både med och utan alkohol, och trevliga människor!
IMG_8512 IMG_8513 IMG_8518
..och så gillade jag denna bilden 🙂
IMG_8531
Trevlig helg grodor, och ni som har tung baksmälla idag, well, ni kanske inte skulle druckit så mycket igår..?

Comments are closed.

Arkiv