Idag för 23 år sedan …

… var jag med om den största tragedin i mitt liv.
Endast 20 år gammal, skulle fylla 21 månaden därpå, orsakade jag en bilolycka som kunde ha kostat 2 människor livet.
Det hände i Grekland och det hände för att jag körde som en idiot.
Jag körde på en moppe med två personer på. Jag såg inte moppen för den saknade ljus. Killarna på moppen saknade dessutom både körkort och hade heller inga hjälmar på huvudet. För det blev dom dömda till 1 månads fängelse.
Jag blev dömd till 9 månaders fängelse. Dock var detta ett straff som man kunde köpa sig fri från, och mitt straff kostade motsvarande 25.000 SKR för att slippa fängelse i 9 månader.

Killarna blev mycket skadade och enligt alla läkare hade dom änglavakt. Det var ofattbart att dom ens överlevt – och utan några men.
Under tiden som killarna svävade mellan liv och död, trodde jag att jag hade tappat förståndet. På allvar.
Jag vet ärligt talat inte vem eller hur jag hade varit idag om någon hade dött. I mina svartaste stunder trodde jag inte att jag hade funnits idag, om någon av dom dött. Jag hade inte kunnat leva vidare med vetskapen om att jag varit orsaken till att två personer hade dött. Eller en person.
För även om dom inte hade ljus på moppen, saknade körkort och hjälmar, så hjälpte inte det mig. Det kvittade liksom. Det var ointressant för mig att även dom hade skuld i detta. För jag hade 99% skuld och dom 1%.

Jag minns än idag bara fragment från olyckan. Vet inte om det är någon försvarsmekanism som fortfarande kickar in, 23 år senare. Det är det antagligen. För jag vill inte minnas den natten. Eller dagarna, veckorna, månaderna och åren som det tog innan vi visste att killarna kommer överleva och innan rättegången var över. Denna tiden var en mardröm för mig.
Även om det är över nu, så brukar årsdagen vara lite jobbig för mig.
Så därför, var inte lika dum som jag var den där ödesdigra natten i Grekland, kör försiktigt!

3 Responses to Idag för 23 år sedan …

 • Katerina says:

  Oj va hemskt:( fick ont i magen nu lite av detta, men vilken tur att det gick bra för alla!!
  Jag undrar bara om du hade hjälm? Har du haft någon kontakt med dom efteråt?

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack för din kommentar.
   Jag satt i bilen när jag körde på dom, alltså ingen hjälm.
   Nej, ingen kontakt alls med killarna.

 • Katerina says:

  Förlåt,jag som missuppfattade, trodde du också körde på en moppe, fast när jag läser igen förstår jag att du körde pååå en moppe.

Arkiv