”Visst” våld av lärare är ok

Såg ett litet inslag på TV4 om en lärare som blev friad efter att ha dragit ut en störig elev ur klassrummet.
Mamman var ”oroad och bekymrad över att man verkligen kunde få dra ut en unge ur ett klassrum, och komma undan med det!!!
Va? Ursäkta? Menar mamman allvar???
Mamman (som jag dessutom tycker verkar vara bekant…), borde inte bekymra sig över det.
I all välmening.
Det känns lite som om hon har fel fokus. Hennes barn störde klassen. Han lyssnade inte på läraren. Mamman borde förmodligen bekymra sig över sonens uppförande, och framförallt, vilka signaler hon själv sänder ut som håller honom om ryggen när han uppenbarligen inte uppför sig.
Mamman förmedlar att det är helt okej att störa sig, att inte lyssna på läraren, eller göra som man blir tillsagd.
Ett hett tips är att berätta för sonen att han inte bara har en massa rättigheter. Han har även några skyldigheter. Tex att han ska respektera sina klasskamrater och inte störa undervisningen för dom som faktiskt vill lära sig något.
Och helt ärligt, jag vill verkligen inte höra ”det är pojkstreck” – pojkstreck ska stoppas i tid.
Förhoppningsvis har vi heller inga diagnoser inblandade i caset.

For the record, jag är själv en mycket överbeskyddande mamma men jag måste ju oxå kunna skilja på när mitt barn har rätt och när det har fel. Och jag är ledsen mamma Ann-Sofie, men här har faktiskt ditt barn, din 12åriga son, fel.
På facebook rasar kommentarerna och inte en enda tycker att det var fel att läraren friades.

… och Skolinspektionen ska överklaga, för ”Om denna domen står sig kan vi få ett klassrum där elever kanske inte känner sig respekterade, blablabla…” Gäsp.. jag blir så trött.
Lär barnen hur man ska uppföra sig istället och då behöver inga problem uppstå (jag vet, lättare sagt än gjort).
Och jag tycker det här är ett fantastiskt tillfälle att lära eleverna att om man inte uppför sig, så kan det få konsekvenser.
”Visst” våld är alltså ok.
Lärarna gör ett fantastiskt jobb med våra ungar. Nej, inte alla lärare, det vet jag. Det finns rötägg överallt. Men många lärare som jag känner är oerhört engagerade och dom får inte mycket bekräftelse eller upprättelse för allt jobb dom faktiskt gör.
Det var min åsikt – i all välmening!

Här hittar du klippet: http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/visst-våld-ok-mot-störig-elev-2581798

One Response to ”Visst” våld av lärare är ok

Arkiv