Otäck dröm

Jag hade en väldigt obehaglig dröm.
Hittade en gammal träningsväska som jag inte hade använt på ett tag och när jag öppnade den så kryllade den av tusentals svarta små kryp – som växte till mist 100 ggr sin ursprungsstorlek mitt framför ögonen på mig.
Jag sprang efter dammsugaren, men krypen hade blivit så stora och starka att de kunde hålla emot.
Jag grabbade tag i väskan och slängde ut den i trädgården och alla krypen som inte längre var några småkryp längre, spred sig över hela trädgården. Man såg bara ett svart hav.
Någonstans där vaknade jag. Svettig och orolig. Men oxå lättad över att det bara var en dröm.
Fast jag visste ju att det inte var en bra dröm, direkt.
Det fanns inget positivt inslag överhuvudtaget. Svarta små kryp all over the place. Som dessutom växte och blev skitstora.
Kryp är något av det absolut värsta jag vet, både i verkligheten och i drömmar.
Kollade vad det stod i min grekiska drömtydarbok:
IMG_7118
Ungefär såhär: ”Flugor, kackerlackor, gräshoppor, larver mm betyder sorg, misery och ledsamheter”.
Well, jag har varit ledsen i några dagar. Men mina egna problem försvann direkt när jag fick veta om en stor sorg som mycket nära vänner till mig drabbats av, som jag skrev igår.
Mina egna problem var egentligen inte särskilt allvarliga, och att kalla det ”problem” är nog att överdriva en aning. Jag bara oroade mig över någon som inte förtjänar min oro. Som inte förtjänar att jag bryr mig.
Och jag bryr mig inte längre, om man inte är beredd att hjälpa sig själv är jag inte heller så dum att jag bryr mig och oroar mig.
Det finns andra allvarliga saker att lägga min tid på, bl a mina goda vänner som går igenom ett helvete just nu – som dom inte har valt! – varför lägga tid på någon som väljer att vara olycklig då?
Nä, jag fokuserar på viktigare grejer!

Nu ut på årets första utomhuslöprunda med min ena dotter Elena!

Comments are closed.

Arkiv