Socrates was a very wise man..

socrates_quote-1
Han har så rätt så, den gode herr Sokrates.
Vill du skapa en förändring? Gör det då och fokusera på det!
Vill du inte förändra något? Fine, gör inte det då – men klaga inte heller.

Jag tycker faktiskt synd om människor som inte är kapabla att ändra på sin situation. Och då menar jag inte på ett nedvärderande sätt. Jag menar det på ett sätt där jag faktiskt lider med dessa människorna. För att dom är svaga. För att dom inte kan fatta ett beslut – och stå fast vid det.
Jag undrar varför man inte agerar? Om man alltså nu befinner sig i ett läge man inte gillar.
Är det för att, som jag skriver ovan, är en svag människa?
Är det för att man tror att man inte förtjänar bättre?
Eller är man så långt ner i skiten att man helt enkelt nöjer sig med läget?
Jag vet inte.
Vet bara att jag tycker det är så tragiskt.
Oavsett anledning.

Comments are closed.

Arkiv