http://festival.dn.se/artikel/daniella-ibis-ansvarig-for-greklands-delegation/

Melodifestivalen 2013
Dagens Nyheter på plats

Foto: Eva Tedesjö

Daniella Ibis, ansvarig för Greklands delegation
DN har träffat fem dolda makthavare inför ESC i Malmö.

”För att ha det här jobbet krävs det att man har bra koll på Malmö, kan sitt lands språk samt är en social person. Jag blev tillfrågad flera gånger just för att jag mötte de kriterierna, men tackade nej först. Nu är jag glad att de fortsatte fråga, för detta är verkligen en jätterolig once in a lifetime-upplevelse.
Christer Björkman menade skämtsamt att vår enda uppgift är att vara ja-sägare, men så är det inte ju inte.Mitt jobb går i princip ut på att göra Greklands vistelse så fantastisk som möjligt, men inom rimliga gränser så klart. Innan delegationen når Malmö är det mycket pussel som ska läggas för att få deras schema att fungera. Transporter till alla events och repetitioner ska bokas och jag ska se till att de har allt de behöver. Jag planerar även in egna aktiviteter. Till exempel ska vi besöka Grekiska föreningen i Malmö.Det är kul att Greklands artister Koza Mostra och Agathonas Iakovidis är riktigt stora i Grekland. Jag vet dock inte om de har så bra chanser och vet helt ärligt inte om de borde ha det heller, ha ha! Det är också lite lustigt att deras bidrag heter ”Alcohol is free”, då den viktigaste policy vi delegationsansvariga har att följa är att inte dricka alkohol när vi arbetar.”

FAKTA: Daniella Ibis

Ålder: 42 år

Familj: Tvillingdöttrarna Elena och Micaela 17 år, mamma, pappa och två syskon

Bor: Malmö

Arbetar med vanligtvis: Headhunter, sälj- och marknadschef på Rapidus samt agent åt Jan Wifstrand och Maria Lindberg

Bästa ESC-låten genom tiderna: Det här blir svårt… Hur många får man välja? ”Everything” med Anna Vissi, ”Wild Dances” med Ruslana, ”Fairytale” med Alexander Rybak, ”Shake It” med Sakis Rouvas och båda Carolas låtar ”Främling” och ”Invincible”

Skrivet av Linus Fremin för 13 dagar sedan

Comments are closed.

Arkiv