Dyrköpt läxa

Att inte ha koll på sina försäkringar kan bli en mycket dyrköpt läxa.
Remember att jag körde jag på en trottoarkant när jag var på väg hem från Näringslivsgalan den 11e februari?
Så illa att bl a airbagen utlöstes, jag fick punktering på ett däck, behövde byta två däck och två fälgar.
Dessutom hade någon styrarm gått sönder och hela kalaset gick loss på 31.017 kronor.
Tur att inte jag skadades och tur att jag är försäkrad, tänkte jag.

Jag kunde inte ha mer fel när det gällde försäkringen.. jag upptäckte till min förfäran att jag inte hade helförsäkring på bilen.
Jag vädjade till Trygghansa, mitt numera föredetta försäkringsbolag, förklarade att jag inte kände till att jag bara hade halvförsäkring (ja, jag är väl medveten om att det är mitt ansvar att veta det).
Jag tillochmed erbjöd mig att 1) betala retroaktivt som om jag hade haft en helförsäkring, 2) givetvis uppgradera till helförsäkring och 3) flytta min hemförsäkring dit.
Men försäkringsbolaget sa nej.
Så, ovan kalasräkning på trettioentusensjutton kronor, fick jag alltså betala ur egen ficka.

Försäkringsbolaget har naturligtvis rätt i sak. Det är mitt ansvar att hålla koll på mina försäkringar.
Jag vet det.
Men. Om man hade varit lite bevandrad i kundvård, affärsmannaskap och kunskaper i när man bör göra undantag, så hade man hjälpt mig – för det görs undantag, det vet jag om.
Tänk vilken extremt nöjd kund jag hade varit om man hade gjort ett undantag för mig. Jag hade garanterat berättat för alla vilket fantastiskt försäkringsbolag jag har som verkligen är mån om och hjälper sina kunder.
Nu är inte fallet så.
Jag är en oerhört missnöjd kund som naturligtvis inte är kvar som kund i det försäkringsbolaget. Han som hanterade mitt ärende var noga med att när jag ringde för att säga upp min försäkring, att jag skulle berätta att jag lämnade pga missnöje.
Jag antar att dom för statistik – det borde dom göra – över hur många som lämnar pga av just missnöje.
Det skulle vara mycket intressant att få veta hur den statistiken ser ut – och framförallt om dom tar lärdom? Jag kan ju knappast vara den första som lämnar pga det.
Jag vill för ordningens skull nämna att ingen har varit otrevlig eller så. Jag hade ett bra samtal med en av deras säljare som försökte få mig att stanna kvar när jag ringde för att avsluta min försäkring (såklart, det är hans jobb), men nej, det finns inte en chans på kartan att jag stannar kvar. Än mindre flyttar dit någon annan försäkring.
Jag böjer mig baklänges för att mina kunder ska vara nöjda och glada, och jag ställer lika skyhöga krav på dom som jag är kund hos.
Och Trygghansa lever inte upp till mina krav.

Jag kommer dock behålla en försäkring och det är min sjukvårdsförsäkring – och gissa om jag ska använda den.. som in i helvete!
Tänker inte längre skita i om jag har ont någonstans. Så fort det är något, tänker jag ringa direkt. För minsta lilla.
Jag har i flera år bara betalat utan att kontakta försäkringsbolaget fastän jag faktiskt haft problem, bl a med min bråckoperation och fastän jag vid flera tillfällen besökt sjukvården och ändå inte begärt pengar som jag legat ute med (och har rätt till, enligt min försäkring).
Tänker inte längre efterskänka kostnader som uppstår när jag besöker sjukvården, såsom parkeringsavgift eller kostnader för själva läkarbesöket. Om jag så parkerar för 5 kronor tänker jag skicka in kvittot och få pengar för det.
No more mister nice-guy.

Nu är jag i rullorna för mina knän och min – vad jag trodde – misslyckade bråckoperation för snart 4 år sedan.
CT-röntgen är gjord. Jag har inga bråck (!), återstår då att se varför jag har ont.
Vad gäller mina knän, jag har blivit röntgad, ordinerad sjukgymnastik och doktorn vill även göra en magnetröntgen. Sjukgymnastik och magnetröntgen it is då.

Var jag tar vägen? LÄNSFÖRSÄKRINGAR!
Ett försäkringsbolag som jag bara hört det bästa om.
Jag har frågat säkert 10 personer, helt oberoende av varandra, vilket försäkringsbolag som är bäst, och samtliga har svarat Länsförsäkringar.

Saknaden var enorm under de nästan 2 månaderna som jag var utan bil… 
image_1365094746994058
Givetvis är jag medveten om att det säkert finns missnöjda kunder även hos Länsförsäkringar, det kan man nog aldrig komma ifrån, men so far har jag ingenting att anmärka på, varken bemötandet eller priset jag blev erbjuden för en HELförsäkring på min bil och mitt hus.
Det här kommer bli bra!
525367_10151421546989473_1449206653_n
Nu sticker jag och tränar 🙂

2 Responses to Dyrköpt läxa

Arkiv