Hantera motgångar. Men även framgångar

Är ni bra på att hantera motgångar och framgångar?
Jag är nog ganska bra på att hantera både och. Numera, ska tilläggas.
När jag var yngre var det inte lika lätt att hantera varken motgångar eller framgångar, speciellt på handbollsplanen.
Jag hade mycket temperament och var en vinnarskalle av rang. Att förlora fanns inte på kartan. Så när man väl förlorade var ju det en mindre katastrof varje gång. Som tur var så mognade man. Med ”man” här menar jag mig själv. Säkert flera av mina lagkompisar oxå.

Vad gäller framgångar, jag var nog inte särskilt ödmjuk heller när vi vann (jag är fortfarande kvar på handbollsplanen).
Och just eftersom jag hanterade framgångar så dåligt när jag var ung, har det blivit superviktigt att vara ödmjuk idag. I alla sammanhang, inte bara sport.
”Be as humble as you are talented”. 

Sen tror jag att åldern har stor betydelse i hur man hanterar motgångar.
Man agerar såklart mer moget och nyanserat ju äldre man är. Det borde åtminstone vara så.

Min Micaela upplever tyvärr (ytterligare!) en motgång just nu. Hon har haft ont i ryggen och höfterna och har inte kunnat springa på ca 1 månad. På grund av detta har hon inte kunnat vara med och träna med sitt lag. Det i sin tur ledde till att hon inte blev uttagen till SM i Eskilstuna som är denna helgen.
Självklart är hon ledsen och besviken över det, även om hon förstår.
Nu håller jag tummarna att hon inte tappar motivationen och framförallt självförtroendet.
Tack o lov finns det goda människor runt omkring henne som ser till att hon inte får glömma vem hon är och vad hon har åstadkommit på basketplanen tidigare. Och påminner om att hon bara spelat basket i 2 år. Det tar andra 5 år att komma dit hon kom på 2 år.

Och jag, ja, jag gör mitt yttersta för att peppa och lyfta henne. Psyket har en avgörande roll i detta.
Viktigast av allt är såklart att hon snart blir helt smärtfri, och slipper ha ont.

Ps, vi har precis varit ute och sprungit, japp, VI, jag sprang 20 minuter och Micaela 30.
Har bestämt mig för att springa minst 20 minuter varje dag.
Det är ambitionen iallafall… let´s do this! 🙂

Comments are closed.

Arkiv