Med Sussie i Breeeemen


Året var 1989 tror jag, och jag & Sussie åkte till Bremen till hennes mammas släktingar.
En resa värd att  minnas, hahahha!
Så roligt vi hade!!
Sussie körde fel på motorvägen eftersom jag inte var stans bästa kartläsare, vi försov oss på båten så att personalen fick komma in i vår hytt och väcka oss, och när vi kom ner var det bara vår bil kvar på bildäck; ja, vår bil och några sura gubbar 🙂

På hemvägen hade vi bilen full av öl, tror att vi hade en del sprit oxå, minns inte, men jag vet att hela bilen var full av alkohol iallafall.
Jag var som ni vet en oskyldig liten flicka som bara lekte med dockor på den tiden, så jag kunde omöjligen köra igenom tullen och på ett glatt och framförallt trovärdigt sätt, säga ”Nothing to declare” om vi nu skulle bli stoppade.
Jag har aldrig varit bra på att ljuga och i synnerhet inte till tjänstemän. Så Sussie, den mest rutinerade av oss, fick köra igenom tullen.

Jag glömmer aldrig hur hon på sitt allra charmigaste sätt svarade ”Nehäääj” på frågan om vi hade något att förtulla, samtidigt som hon snurrade håret med ett finger och log sitt största och finaste leende. Ingen normal man kunde motstå det, så han lät oss köra förbi.
”Ok”, sa tullaren, som definitivt inte kunde ha varit världens mest erfarna tullare, för om han hade tagit sig tiden att observera medpassageraren, alltså undertecknad, hade han lätt sett att jag betedde mig konstigt, samtidigt som jag skiftade 10 olika färger under den korta tiden vi stannade till i tullen.
Jag var ju nervös och orolig – tänk om dom ville titta i bilen?? Hur i h-e skulle vi snacka oss ur det??
Jo, vi hade låtit Sussie sköta snacket såklart, men inte ens hon hade kunnat snacka oss ur det…
Nåväl, vi kom ju förbi, pust.

Jag & Sussie har gjort så många galna saker.. herregud, vad mycket skit vi har hittat på…
Återkommer alldeles säkert snart igen med andra sjuka upptåg som vi gjort – för det är väl preskiberat nu??
Det har ju ändå gått en sisådär 20 år… (hjääälp!, 20 år????)

🙂

Comments are closed.

Arkiv