Mer Framtidsmöte med bl a tips till skolorna!

Gårdagens Framtidsmöte 2012 med Svenskt Näringsliv, som är den största företagsrörelsen i Sverige med 60.000 medlemsföretag, om någon mot all förmodan inte visste det, var väldigt intressant!
Spännande människor talade och delade med sig av sina erfarenheter. Många intryck! Det har varit mycket fokus på Facebook och sociala medier.
Peter Settman är skitrolig – verkligen! Jag har skrattat gott åt hans skämt, hehehe.

Det har varit SM i UF, Ung företagsamhet med ca 800 ungdomar…

…och Annie Lööf, näringsministern, klippte band

..och här en bild på mig och Eva Frisk som är biträdande regionchef på Svenskt Näringsliv i Malmö:


Här är jag djupt försjunken i nåt på datorn..

..och middagen från igår, fantastiskt god mat och underhållning i form av musikquiz med bl a Sonja Aldén och Samuel-något (tappat hans efternamn) och givetvis fenomenala Peter Settman!
…men hur god maten än var och hur bra underhållningen än var, så var jag så himla trött… gick upp kl 06, och vid 23 var jag en slagen hjälte..så jag längtade sjukt mycket efter att få göra ett elegant svanhopp rätt ner i den här kompisen:

Det blev mao ingen sen kväll för mig eftersom vi skulle vara pigga och vakna även..
..dag 2, alltså idag:
Upp 06.30 för att bussas till Stockholmsmässan.. Här ser vi Globen! (ja, måste ju ha med en turistbild oxå!)

Frukosten imorse…

..med UF-ungdomarna – och vilka grymma ungar! Driftiga, framåt, skarpa! Wow! Jag är så imponerad!

Efter frukosten fortsatte diskussionerna, vi pratade om vilka goda råd vi vill ge skolan för att eleverna ska vara lättare att anställa? Alla dessa råd kommer sedan att skickas till skolor över landet.
Vid mitt bord tyckte vi, och det var faktiskt jag som tyckte det, att skolorna borde arrangera fler möten mellan eleverna och näringslivet, samt se till att eleverna fick fler praktikveckor, både i högstadiet och framförallt på gymnasiet. Det tyckte vi alla vid bordet.
Att eleverna borde öva mer på att tala inför folk – och där lärarna måste se till att minimera sabotaget från de inte lika seriösa eleverna.
Kanske borde framföra det till rektorn på mina barns skola? Jag vet att det redan jobbas hårt där, men saker och ting kan alltid bli bättre, är det inte så?

Stefan Lövfén, Socialdemokraternas nya ledare, talade. Han var sympatisk, verbal och tydlig – vilken fundamental motsats till Juholt – herregud (Vem valde Juholt egentligen??? Jo, jag vet att det inte är ett dugg relevant längre, men ändå liksom..)

Stefan berättade att han kommer från en miljö där man respekterar och lyssnar på varandra fastän man kanske inte har samma åsikt alltid.
Och att samverkan är det viktigaste av allt. Jo, det har han ju rätt i. Frågan är bara hur görbart det är.
Nåväl!
Jag & Rolf Elmér, regionchefen på Svenskt Näringsliv i Malmö poserar snyggt framför scenen (nej, våra ögon är inte bakfylle-glansiga, inte mina iaf, säkert inte Rolfs heller förmodar jag, det är bara kameran som inte är så bra :-)).

Det har varit två väldigt intensiva dagar med många intryck, tips och idéer.
Jag har själv fått tänka till angående mitt företag – igår skrev jag att planen inte var att vara det största företaget i Malmö, men under frukosten imorse så fick jag revidera min affärsplan något; jag vill fortfarande inte vara största arbetsgivaren i stan, men jag kanske visst ska anställa någon i framtiden?
Någon som arbetar med sälj och administration. Kanske.
Många tankar och funderingar snurrar i huvudet just nu.

Sammanfattningsvis so far; superbra! Jag har med mig mycket härifrån – och då är dagen ändå inte över än.

Här är även en länk till en artikel med intervjuer inför Framtidsmötet från några av de skånska företagarna: http://www.svensktnaringsliv.se/regioner/malmo/foretagare-ser-fram-emot-framtidsmote-2012_160647.html

…och det kommer alldeles säkert reflektioner från Svenskt Näringsliv när Framtidsmötet 2012 är över, när man hunnit samla in och smälta alla intryck, så håll utkik på Svenskt Näringslivs hemsida!

Jag är ytterst glad och tacksam över att jag fått vara med på det här, det har som sagt fått mig att tänka till – på riktigt.
Måste även säga att jag är grymt imponerad över hur välplanerat allting varit och hur smidigt det har fungerat; att samla så många människor kräver nog en hel del logistik & planering…
Så stort tack Svenskt Näringsliv (i Malmö främst) som bjöd in mig!
Tack!

Comments are closed.

Arkiv