Näringslivsdagen 2012!

Under förmiddagen var jag (och 700 till sades det, dock tveksamt att det var så pass många), på Swedbank Stadion, mina barns blivande skola förresten :-), på Näringslivsdagen 2012.
Mycket bra planerat!
Vi fick lyssna på intressanta talare, bl a Micael Dahlén från Handelshögskolan i Stockholm, Ali Raad, student från Borgarskolan och framgångsexperten Annika R Malmberg. Riktigt bra!!

Ämnet för dagen var att ”Sätta Mål” och Micael Dahlén som är professor i marknadsföring till vardags, berättade blandannat att 11% avbryter sex för att svara på sms (what!!!) och att 24% uppdaterar sin status från toaletten. En mycket bra talare, det blev många skratt.
Det viktiga enligt honom är inte VAD man gör, utan HUR och VARFÖR man gör det.
..och så avslutade han med nedan viktiga ord som man frågat folk på dödsbädden, och detta är vad man ångrat:

Viktiga reflektioner… Viktigt att leva här och nu!

Sen kom Ali Raad, och han var min absoluta favorit för dagen – och säkert inte bara min.
En ung kille, 18-19 år gammal, matematiker som är rankad som nummer 2 i Sverige och 3a i världen. Han undrar förresten vem som är bättre än honom i Sverige 🙂
Ali har studerat 1 år på Stanford University och går nu sista året på Borgarskolan.
Han var så gullig!! Och han inledde med att tala om för oss vad han ska säga. Han sa det. Och sedan avslutade han med att tala om att han sagt det.
Enkel retorik!


..och det där sista, att move the Earth, det är jag övertygad om att den här killen kan göra. Hans tips och råd till publiken var att man måste VILJA. Annars går det inte.

Sist men inte minst kom Annika R Malmberg, framgångsexperten. Titeln valde hon för att den förpliktigar.
Annika delade med sig av målstyrning, planering, säljtips och så pratade hon om de fyra olika färgerna, ni vet röda, gula, gröna och blå?
Jag är definitiv en röd person (resultat, handling, målinriktad) – men med lite stänk av gult (påverka, synas, kreativ), grönt (harmoni, relationer) och blått (analytisk, kritisk granskande) oxå…(väääldigt lite blått!!)

En intressant dag – jag tar med mig en del saker!
Bland annat det där om hur man inleder möten, att man talar om vad man ska säga, hur lång tid det kommer ta och sedan avsluta snyggt. Jag anser att jag nog är ganska bra i mötet med människor, men man kan alltid bli bättre, så även jag naturligtvis!
Jag tar med mig att man ska sätta realistiska mål, jag sätter ibland alldeles för höga och snabba mål, röd person som jag ju är…
Men återigen, jag kan ju ändra mig snabbt oxå. I´m sooo red!

Fotograf för dagen var Peter Brinch, han fotade mig när jag var med i Metro förra sommaren!

Ikväll väntar Näringslivsgalan och den ska jag oxå gå på såklart, det ser jag mycket fram emot!

…men jag förstår inte att 11% avbryter sex för att svara på sms!! 🙂

Comments are closed.

Arkiv