Stolthet gentemot sina barn?

Jag har aldrig och kommer aldrig, förstå föräldrar som surar på sina barn och inte ringer upp dom, om någon konflikt ägt rum.
Med barn menar jag alla åldrar. Allt från 5 år, till 15, 27 eller 45 år.
Det är helt ofattbart för mig att en vuxen förälder inte agerar mer moget än så. Så jävla löjligt.
Man kan väl inte vara sur på sina barn och inte ringa?
Och framförallt; hur fullvuxen är föräldern om den dessutom spelar offer och martyr om/när barnet agerar mest förståndigt, och ringer upp?

Jag skulle aldrig stå ut med att vara ovän med mina barn, syskon eller föräldrar.
För det första skulle aldrig någon av oss i min familj gå och sura.
Vi kan absolut argumentera och vara oense som alla andra, men vi är inte långsinta.
Ingen går omkring och surar.

Jag känner en del personer som är ovänner med sina familjemedlemmar. I vissa fall är det mer än berättigat. Men i något fall är det verkligen långt ifrån berättigat. Och ja, jag har insyn och vet vad som pågår.
Det handlar om att barnet (barn o barn, det är en fullvuxen person), i detta fallet där jag har insyn, är en mycket störd individ, har det visat sig. Ansvar är ett ord personen ifråga varken kan stava till, uttala, eller ens förstå innebörden av.
Samma med ärlighet, pålitlighet & hederlighet.
Att be om ursäkt finns heller inte på världskartan – personen ifråga är ju helt felfri! Alla andra är dumma i huvudet, däremot. Och det är alla andra det är fel på. Såklart!

Ibland undrar jag om dessa personer någon gång tänker på hur det kommer vara om deras föräldrar eller vem man nu är ovän med, dör? Och dom är ovänner när det händer!

Nej, jag tycker att man ska ta sig en ordentlig funderare på vad som är viktigt i livet och agera därefter.
Ens föräldrar och syskon väljer man inte, det är jag införstådd med, men jag har mycket svårt att tro att ens egen familj inte vill ens bästa.
Och ja, jag förstår att det finns undantag och att alla familjer inte är som min, men om din familj är en bra familj – snälla, försök att rätta till det…

Innan det är försent.

Comments are closed.

Arkiv