Malmö Aviation har ringt igen

Remember att jag råkade ut för en birdstrike för någon veckan sedan? Den som mot all förmodan har glömt, kolla här.
I alla fall, det var ju en kvinna från kristeamet, Yvonne, som ringde upp mig samma kväll, och innan vi lade på så lovade hon ringa igen inom 1-2 veckor.
Det gjorde hon alltså i helgen. Jag rensade i trädgården när hon ringde.

Yvonne undrade hur jag mådde, jag svarade att jag mådde bra – nu. Inga fler gråtattacker, ingen mer oro, inga konstiga drömmar.
Vi pratade en stund och hon nämnde (igen) att om jag ville ha professionell hjälp skulle Malmö Aviation ordna det. Jag tackade så mycket för erbjudandet, men tackade nej. Jag mår som sagt bra nu.
Och att nästa gång jag ska flyga behöver jag bara säga att jag var med om birdstriken och om jag ville, skulle någon flyga med mig, eller om jag ville sitta i cockpit. Cockpit…. hmmmm, man har ju helt fri sikt därifrån. Och jag tittar ju sällan ut genom fönstret när jag flyger eftersom jag tycker det är obehagligt…
Fast man kanske borde prova på att sitta där…? Jaja, vi får se… Det är hursomhelst inte aktuellt att flyga i dagsläget.

Yvonne sa oxå att blogginlägget jag skrev hade kommit till högsta ledningens kännedom.
Vad trevligt – hoppas dom tar till sig allt beröm, för jag menade varenda ord.
Det innebär oxå att de har koll på sitt varumärke och i vilka sammanhang det nämns.
Detta är kund- & branding-vård på högsta  nivå.
Malmö Aviaton är iallafall inte i behov av mina föreläsningar inom Framgångsrik Försäljning som även innefattar Kundvård/Affärsmannaskap *ler*

En sak som jag tänkt på och som jag dumt nog glömde säga till Yvonne var att kaptenen borde kanske informera/förbereda passagerarna på att när man nödlandar så står bl a ambulans & brandkår och väntar där nere, och att det är en standardprocedur.
Jag visste inte det – och tror mig minnas att jag i efterhand antagligen blev uppskrämd pga det. Jag undrade såklart varför brandkåren och ambulansen var där? Mitt paranoida jag misstänkte direkt att det var något mer man inte berättade för oss, även om jag rent logiskt förstod att det inte var så.
Bara en tanke, Malmö Aviation – dvs om ni läser detta inlägget oxå 🙂

Och om ni läser detta vill jag återigen rikta världens största tack till alla er som var inblandade.
Jag är grymt imponerad av hur proffsigt ni hanterat detta, men framförallt för att ni varit medmänskliga och förstående.

Jag kommer för alltid rekommendera Malmö Aviation!

Comments are closed.

Arkiv