AC inne, värme ute:

Resultatet av det blir att man insjuknar. I alla fall om man är en sådan vekling som jag.

Igår hade jag ont i halsen och var allmänt ynklig.
Det bästa med att vara sjuk är att alla tanterna kommer springandes och vill ta hand om en.
De goda råden haglade. ”Gör si, gör inte så. Ät detta, ät inte detta. Drick det här, men inte det här”.
Alla mina släktingar är självutnämnda läkare när någon är sjuk. Den ena vet bättre än den andra.

Okej, jag överdrev nog en smula, såå sjuk var jag faktiskt inte om jag ska vara helt ärlig.
Anledningen till att jag kanske överdrev lite, är för att jag gillar att bli servad. Och den som påstår att den inte gillar att bli servad, den ljuger.
Jag behövde inte röra mig ur fläcken.
Det enda jag blev beordrad att göra var att ligga på soffan och vila. Ville jag ha något, behövde jag bara ropa – och knappt det!; ”vill du ha vatten?, vill du ha te?, är du hungrig?, har du ont?, hur mår du nu?” – jag fick knappt en lugn stund!

Morsan & farsan var på Apoteket och köpte halstabletter till mig.

Strepsils har vi hemma oxå, men inte Lysopaine – och när jag fick se Lysopainen kastades jag 25 år tillbaka i tiden och blev återigen smärtsamt påmind om den gången jag som 16åring bodde i Grekland och fick halsfluss – men minnet av vad som hände mig då, är betydligt mer smärtsammare än vad själva halsflussen var..
Vissa insikter ska man inte behöva få när man är så pass ung som 16 år….
Anyway, vid tillfälle ska jag berätta.

Nu ska jag försöka få tag på min älskade kusin Anda som fyller år idag!
Hej så länge!

2 Responses to AC inne, värme ute:

Arkiv