Att fara med osanning

Alla som aldrig dragit en lögn, upp med en hand.
Den som räcker upp handen, ljuger förmodligen. Det sägs att  vi ljuger i genomsnitt 3 ggr per 10 minuter.

Jag räcker inte upp handen i alla fall. Jag har dragit en & annan lögn i mitt liv.
Stora som små lögner. Vita som svarta.
Jag har ljugit när jag vill vara snäll och/eller artig, typ ”du är verkligen fin i håret!!” eller ”så snygga stövlar du köpt” när jag inte tycker det.
Ofarliga vita lögner.
Men jag har även ljugit för att jag faktiskt dels haft något att dölja, och dels för att inte såra någon annan.
Det var många år sedan, jag har inget att dölja längre och ljuger därför inte om allvarliga saker.

Sen har vi de här beräknande lögnarna, svinen som så gott som aldrig kan hålla sig till sanningen, men ändå inte är klassade som mytomaner.
Dessa svin ljuger, lurar och bedrar medvetet alla de kommer i kontakt med: det kan vara allt från de egna barnen, föräldrar, vänner & respektive/sambo till arbetsgivaren, försäkringsbolag och diverse myndigheter.

Tack o lov är dessa beräknande lögnarna inte överdrivet begåvade, de korkade stackarna.
Man kan alltså hyfsat lätt genomskåda dom.
Vad ska man säga om dessa ynkliga små människorna då?
Jo, att det finns en universal rättvisa…..
Verkligheten kommer hinna ikapp lögnaren oxå, sov därför med ena ögat öppet!

4 Responses to Att fara med osanning

 • Milka says:

  Helt rätt Bell! En eller annan vit lögn för att inte såra är sin sak MEN att ideligen ljuga för sina nära och kära för att nå sina mål är patologiskt! Diagnostiserade eller ej, mår dessa stackare inte bra och sover säkerligen varken bra eller tryggt! Varthän lögnare, varthän??? Kram till dig i alla fall:)

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Ja.. vad ska man säga om lögnarna… ?
   Kram till dig med – och det är verkligen dags att ses snart igen!! 🙂

 • Jessica says:

  Usch ja….blev fullständigt lurad och bedragen av en 45-åring för inte så länge sedan….och naiv och godtrogen som jag är så trodde jag nog att man i den åldern hade lite att vara sanningsenlig…..jag vill verkligen inte börja förutsätta att människor är oärliga och ute efter att lura men en törn fick jag mig allt….

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jessica, beklagar verkligen… vissa är renodlade svin helt enkelt men have faith – alla är inte det!
   Hoppas du kommer över det snart! Lycka till!

Arkiv